"Uleiul de masline si ingrijirea parului.
Se recomanda aplicarea uleiului de masline pe scalp pentru hidratarea acestuia si tonifierea firului de par.
Uleiul de masline este eficient impotriva matretii. Se recomanda prepararea unui amestec din ulei de masline si ulei de migdale, in parti egale, care se aplica pe scalp dupa care este lasat sa actioneze timp de 5 -10 minute. Clatiti cu apa calduta, samponati si clatiti iarasi cu apa calduta!
Balsam de par din ulei de masline.
1/2 pahar cu ulei de masline caldut se aplica din abundenta pe scalp si pe toata lungimea firului de par. Se acopera scalpul cu folie de aluminiu si apoi cu un prosop. Lasati sa actioneze timp de 45 minute, dupa care samponati si clatiti bine. Dupa uscare veti descoperi un par mai moale, mai stalucitor si mai putin deteriorat."
Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/......izare_8053
http://www.ziare.com/articole/masca+par+ulei+masline
Da,este bun.Il mentine stralucitor si viguros! Plus ca ii mentine stratul de grasime natural la nivel optim.
Bună
Uleiul de măsline hrăneşte părul. Dar trebuie să fie extras la rece. De obicei este foarte scump şi se găseşte în magazine naturiste sau în Italia/Grecia/Turcia. :p Uleiul care costă 10 lei (1 l) NU este extras la rece. Evită.
Este foarte bun pentru părul uscat, dar are efecte terifiante pe părul gras. Multă lume aude, citeşte că este bun şi este indusă în eroare. Fă atenţie: dacă ai părul uscat pe vârfuri şi gras la rădăcină:
Pune-l DOAR pe vârfuri.
Departe de rădăcină.
Înainte de a te spăla. Lasă-l să acţioneze cel puţin 1 oră. Indicat ar fi o noapte.
De-ţi este posibil înfășoară capul cu un prosop cald. NU fierbinte, cald (pune-l pe calorifer de ex. sau în microunde). Căldura ajută uleiul să pătrunde bine în păr.
După care spală-te normal pe păr cu un produs/şampon care NU este agresiv. Dacă te speli des pe păr, adică în fiecare zi, sunt şampoane speciale pentru uz frecvent.
Nu folosi foarte mult ulei. Mulţi gândesc că dacă pui mai mult este mai bine. NU, nu este. Dimpotrivă. Hai să analizăm puţin.
Tu pui mult ulei, părul devine un fel de tigaie unde faci gogoşi. Ca să elimini grăsimea eşti constrâns să foloseşti mai mult şampon şi mai multă apă... cât mai fierbinte. Apa fierbinte deteriorează părul, (dar nu numai; este probat științific), şamponul în exces la fel. Ce afacere ai făcut?! Niciuna. În afară de a fi cheltuit bani, timp şi iluzii.
Îmi pare rău să zic, dar NU toate şampoanele naturiste/bio îşi fac treaba bine. Le foloseşti pentru un timp, dar apoi trebuie să recurgi la produse „normale". Mai sunt excepţii (natural) pe care le-am probat pe pielea/părul meu. Dacă eşti atent nimic rău nu i se poate întâmpla podoabei tale capilare.
După ce te-ai clătit de şampon, foloseşti un balsam/cremă cu plante, pe cât posibil. Avem româneşti foarte bune. Balsamul va fi întins/pus departe de rădăcină.
De ce? Pe cutie scrie să-l pui pe toată lungimea părului pornind de la rădăcină. NU E BINE. Decât dacă ai părul foarte uscat şi la rădăcină. Şi chiar şi aşa, vei nota că în scurt timp părul va începe să fie din ce în ce mai gras, greoi şi plin de mătreaţă. Mi s-a întâmplat de multe ori.
Crema/masca/balsamul se pune cam la 5-8-10 cm de rădăcină. Îl laşi să acţioneze 3-10-15 minute. Depinde de ce fel de produs e. Apoi te clăteşti foarte foarte bine cu apă caldă, dar NU fierbinte. Clătitul nu se face în lighean sau chiuvetă, dar turnând pe cap cu o cană sau orice alt recipient. Până când apa va fi ieşi curată = limpede!
Dacă nu te clăteşti bine, părul va avea de suferit (substanţele chimice vor acţiona negativ, distrugând părul în profunzime) şi va părea murdar în mai puţin de câteva ore. Sunt sigură că ţi s-a întâmplat şi nu ai ştiut de ce. Acum ştii.
După care poţi, aplică un alt uleilejer TOT pe vârfuri. Sau un alt produs care să-i confere strălucire.
Evită să te speli pe cap sub duş.
Concluzia este una: nu este uşor să ai un păr frumos. Este un chin, mai ales pentru acele persoane care au părul lung/foarte lung. Eu... ştiu câteva secrete pentru că am citit o carte foarte groasă despre asta.
Ps. Poţi să încerci şi un şampon de la Garnier. Nu este bio, dar are multe extracte din plante/fructe etc. şi face o treabă tare bună. (Ultra Dolce) Încercă unul care crezi tu, sunt multe variante. Eu am folosit cu germeni de grâu, extras din mătase... (era să scriu mătreaţă :p), cu muşeţel şi altele de care nu îmi amintesc.
Virtuțile uleiului de măsline se răsfrâng și asupra părului. Uleiul acționează ca un adevărat balsam asupra firelor despicate, uscate, uzate. Important e să-l folosești măcar o dată pe săptămână, în funcție de cât de degradat e părul tău.
Uleiul de măsline călduț poate fi utilizat în următoarele moduri:
- Pune într-un bol de sticlă câteva linguri de ulei extravirgin de măsline (sau ulei presat la rece), și lasă bolul în cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde. Mai poți încălzi bolul cu ulei pe bain-marie, introducându-l într-o crăticioară în care ai pus apă și pe care o lași la foc mic.
- Asigură-te că uleiul e suficient de cald: pune o picătură la încheietura mâinii și asigură-te că poți suporta temperatura.
- Folosind vârful degetelor, aplică uleiul la rădăcina părului și masează cu blândețe scalpul. Apoi, pornind de la rădăcină, întinde lichidul călduț până la vârfurile părului. Masează, până când tot uleiul a fost absorbit.
- Acoperă-ți capul cu o bonetă de duș și apoi cu un prosop, și lasă rămâi așa timp de o jumătate de oră.
- Spală-ți părul cu apă călduță spre rece, apoi folosește șampon și clătește. După ce ai clătit, mai toarnă o dată șampon peste păr, masează bine, lasă să acționeze timp de 3 minute, apoi clătește cu apă călduță spre rece. La final, aplică un balsam de bună calitate, lasă să acționeze, clătește.
- Șterge bine părul cu un prosop. Dacă este posibil, lasă părul să se usuce natural, fără a folosi uscătorul.
Ofatacuvise întreabă: