anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Urgent,urgent,urgent! Daca ai apendicita si depui efort fizic foarte mare in fiecare zi este grav tare? Cineva din famile are si face multa,multa treaba! Va rog fara glume, imi vine sa plang!crying crying crying crying crying crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti depune efort daca ai apendicita. la 6-8 ore de la primul semn, durerea abdominala este atat de mare incat de-abia te dai jos din pat, nu poti ridica nici o cana cu apa. persoana de care vorbesti nu are apendicita, cu siguranta. Poate a fost operata de apendicita. daca operatia este mai veche de 3 luni, poate depune efort in mod normal, fara restrictii.

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Buna ziua! Nu a fost operata, si am spus acest lucru deoarece o doare tare acolo, are greata si nu stiu ce sa zic....stiti dvs. veo boala sau ceva care are aceste simptome? Multumesc mult!

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Colon iritabil, colica renala, colica anexiala, constipatie rebela, o tumora de colon sau de ovar, boala inflamatorie pelvina si alte zeci de boli. Din cate spui in mod clar NU are semne de apendicita (adica durere minora care nu se agraveaza vizibil si care ii permite sa faca efort). eu cred ca diagnosticul este formulat fie de cineva care nu se pricepe deloc, fie de cineva care a vrut sa faca o gluma proasta, alta explicatie nu am. In ambele cazuri, persoana respectiva da dovada de mare inconstienta, formuland un diagnostic acut si care necesita operatie imediata, fara o baza reala.Ca sa formulezi diagnosticul de apendicita acuta ai nevoie de vreo 10 ani de studii medicale, nu este chiar la indemana oricui. iar o persoana fara aceste studii care se aventureaza sa arunce cu astfel de diagnostice este foarte periculoasa pentru societate si poate face enorm de mult rau celor din jur

| anonim_4396 explică (pentru Brigaela):

Cam lungesc discutia...dar, aproape ca acea persoana aproape nu poate vorbi de durere... oare ce e? Imi poti da o idee si nu este in aceasta tara ci in alta.

Ceea ce tocmai ti-am scris mai sus si mult altele. Trebuie vazuta de un medic

| onasis1961 a răspuns:

Poate are alt ceva. Daca ar avea apendicita nu ar putea face eforturi foarte mari din cauza durerilor.

| anonim_4396 explică (pentru onasis1961):

Deci are simptomele bolii! Greturi, dureri in partea dreapta!

Nu orice durere in dreapta e apendicita, ci numai aceea care se agraveaza progresiv de la ora la ora si care duce la peritonita in maxim 2-3 zile de la debut. Nu mai formula diagnostice aiurea daca nu ai studii emdicale si nu ai consultat minutios pacientul.

| qwerty101010 a răspuns:

Nu stiu exact daca este grav sau nu, dar daca are apendicita ar trebui sa se opereze pentru a nu se agrava! Sper a ti-am fost de ajutor!

| Trălălău a răspuns:

Da este destul de grav, mai ales daca ai facut operatia recent poate sa se desprinda, tine o luna regin si un an stai linistita, hai nici chiar un an.
Si mie mi s-a intamplat.