| AlinAlinul a întrebat:

Va rog ajutati-ma cu orice masca, crema, ceai, pastile(de preferabil naturale) pot sa scap de acneea de pe fata si spate. am fost la dermatolog, mi-a dat o crema m-am dat cu ea si nu mi-a trecut. ce alte sfaturi pentru curatarea pielii imi puteti da pe langa produsele pentru acnee va rog:* funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru fata, incearca tinctura de propolis nediluata(diluata este mai putin concentrata si nici pe departe la fel de eficienta). Aplic-o de doua ori pe zi: seara, cu o ora-2 inainte de culcare pentru a o lasa sa actioneze pana dimineata si dimineata(sau dupa amiaza, in functie de programul tau), dupa curatarea fetei si las-o sa actioneze minimum 4 ore.Va ingalbeni putin pielea, dar se va lua aproape complet la spalare.In rest,e bine sa pui pe perna un prosop moale,crem,galben sau portocaliu(tinctura se va lua intr-o anumita masura pe perna,de aceea este bine sa o protejezi cu un prosop,care se curata mult mai usor).In rest,evita cremele,gelurile(nu cele de curatare, ci gelurile care se comporta ca o crema)sau unguentele in tratamentul cosurilor, mai ales daca ai tenul gras.Pentru curatare, foloseste sapunul Dove(este bland cu pielea si nu o usuca)si opteaza pentru miscari circulare.Nu este nevoie de mai mult, incat tinctura va contribui si ea la curatre.Pentru cosurile de pe spate,rezuma-te la spirt(tamponeaza zonele afectate cu o bucatica de vata inmuiata in spirt, o data pe zi); nu ar trebui sa fie nevoie de mai mult, intrucat aceasta zona este ferita de praf si impuritati.In schimb,daca esti in perioada adolescentei,orice ai face nu-ti vor trece complet,decat ceva mai tarziu(cand vor lua sfarsit modificarile din organism ce au loc in acesta perioada).Cu un tratament corespunzator,in schimb, le poti tine sub control, pana atunci.

| AlinAlinul explică (pentru anonim_4396):

Tinctura este la orice farmacie sau doar la cele naturiste?

| anonim_4396 a răspuns (pentru AlinAlinul):

O gasesti la orice plafar.Ai sanse sa o gasesti si in unele farmacii, dar cel mai sigur e la plafar.

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Exista un produs Mibazon- este un ameste de antibiotice de uz veterniar, stiu multe cazuri care au folosit acest produs si au vazut ceva rezultate, nu cred ca este scump-pana in 10 lei.
Se aplica doar in locul cu problema, nu pe toata fata sau pe spate ca o crema si grija cand iesi afara si este soare- poate avea efect fotosensibilizator si nu abuza de el, doar la nevoie.
In farmacii mai exista Skinore, zynerit dar stiu ca nu au eficienta prea mare.
Ai grija si la alimentatie, mai putine grasimi, ciocolata, cafea si evita sa mai pui mana pe fata.

| saynotoemo99 a răspuns:

Buna poti incerca pentru fata un pic de zeama de lamaie dar preferabil ar fi sa mergi la o farmacie naturista un de poti gasi mai multe ideei si sfaturi

| blueeyes31 a răspuns:

Ce crema ti-a dat dermatologul? Pentru ten eu am avut ISOTREXIN(aplicare seara) si BREVOXYL(aplicare dimineata).Le-am aplicat in fiecare zi timp de 6 luni si rezultatele au fost vizibile intr-un timp scurt. Azi am fost la control si dna.doctor mi-a sps ca e multumita de cum arata tenul meu. Cat timp ai folosit crema/cremele?

| AlinAlinul explică (pentru blueeyes31):

Pai si eu am primit isotrexin si o chestie effaclar su cv de genu am folosit crema si gelul acela isotrexin 3 luni... fara efect

| blueeyes31 a răspuns (pentru AlinAlinul):

sad Ai mai fost de atunci la un control? Mai cunosc persoane carora doctorul le-a spus "Incercam cu asta si daca nu da rezultate, schimbam tratamentul.". Se aplica tratament local pentru o acnee mai "usoara". Daca nu se rezolva cu niste creme, se dau pastilute.Nu stiu ce sa zic... poate n-ai nimerit la un dermatolog bun, care sa-ti dea niste creme si sfaturi pentru acneea pe care o ai sad

| AlinAlinul explică (pentru blueeyes31):

O sa incerc sa mai merg odata da "controlul" se face foarte superficial adica m-a pus sa imi dau jos tricoul s-a uitat de la birou (aprox3m) si a zis gata...m-ar tenta sa merg la un salon sau cv de genu am auzit ca este nu stiu ce operatie care iti face pielea ca de bebelus...numai ca trebuie sa te feresti de soare 6 luni

| AlinAlinul explică:

O sa incerc faza cu tinctura de propolis si spirtulhappymersi mult:* revin cu un raspuns