| georgyanaaa a întrebat:

Buna TPU
va rog daca puteti sa imi dati si mie o dieta pentru a slabi am 14 ani si 47 de kg si vreau sa slabesc rapid nu imi place deloc
va rog orice dieta sunt in stare sa incerc orice

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu recomand nici o dieta la pubertate,esti ok, doar numai manca dulce, sucuri, ai grija la ce manci, eu de cand manc ciocolata neagra 85% cacao numai simt pofta de dulce, mancare, isi recomand sa manci si tu, una impartita la 5 zile

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La varsta ta este foarte simplu: fa cat mai mult efort fizic (sport, alergare, treaba in casa) si renunta complet la dulciuri paste si orez. Mananca cat mai putina paine. Mananaca in special legume si fructe proaspete, cumparate de tine din piata si ciorbite gatite tot de tine (asta o sa te asigure de ceva efort si de faptul ca nu contin chimicale)

| BackAgain a răspuns:

Te deranjeaza numarul sau aspectul fizic? Depinde un pic si de inaltime, dar in general 47kg sunt bune la 14 ani, nu-i prea mult. Oricum, nu e recomandat sa tii dieta la 14 ani, cat inca esti in crestere (ma rog, exceptand cazul in care starea de sanatate o impune si atunci dieta e data de medic), pentru ca e foarte usor sa inclini balanta prea mult si sa nu dai corpului nutrientii de care are nevoie.

Ce ai putea sa faci fara sa creezi vreun dezechilibru: sport, mese regulate, fara fast-food (nu-ti aduce nutrienti de care ai nevoie in crestere), fara sucuri pline de chimicale (gen game Coca Cola), dulciuri si prajeli limitate. Bea multa apa, acei aproximativ 2l si bea chiar si atunci cand nu iti e sete. Setea e primul semn al deshidratarii, de fapt. Sucurile din fructe sunt ok, pe cat posibil facute acasa (gen limonada, suc de portocale stoarse) sau cat mai naturale posibil daca le iei din comert (citeste eticheta). Inlocuieste dulciurile cu fructe, nu doar ca nu au toti aditivii aia bagati, dar sunt si mult mai sanatoase nutritiv. Poti sa mananci ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao, peste 80%, dar gen 1-2 bucatele, nu o tableta intreaga. Mancarea gatita e cea mai buna, supe, ciorbe si preferabil fiarta sau la cuptor. Nu taia legumele din alimentatie. Incearca sa mananci cat mai variant si poti sa te orientezi dupa culori, e bine sa ai cat mai multe culori in farfurie/meniu. Seara mananca, ceva usor. La varsta ta, nu taia nicio clasa de compusi din meniu, ci pur si simplu ai grija ce alimentele care-i contin, sub ce forma si cum sunt gatite. Poti alege orice sport. Daca vrei sa te lungesti mai mult, poti alege ceva ca inotul sau baschetul. Mai e si dansul care face corpul frumos. Daca nu iti permiti sa faci vreun sport, poti pur si simplu sa iesi la plimbare sau sa alergi.