In primul rand ar trebui sa citesti marturiile femeilor care au comis acest fapt. Vei vedea repercursiunile pe termen scurt si lung si nu cred ca vrei de la varsta asta sa traiesti in depresie si stiindu-te ca ti-ai omorat copilul. Chiar daca ai 4 saptamani, el este in viata la tine in burtica, altfel nu ar mai creste.
Cunosc pe cineva care te poate sprijini pe parcursul sarcinii astfel incat sa nu iei decizia de a-l ucide. Deasemenea, si eu sunt dispusa sa te sprijin daca ai nevoie.
Il poti contacta aici https://www.facebook.com/cutov.cristian sau la 0768389591
Deasemenea, cauta pe Youtube sa vezi ce inseamna cu adevarat un avort, nu este absolut deloc o metoda contraceptiva https://www.youtube.com/watch?v=jjyZxRQTABU
Personal am cunoscut o femeie care a facut un avort in decembrie. Ei bine, de atunci practic a luat-o razna, este f instabila emotional, depresiva, nu mai vrea sa auda de scoala sau de cariera. Poti continua scoala si cu un copil. Am multe colege de facultate care sunt mame.
Iar in privinta riscurilor... fizic poti ajunge infertila, poti avea perforatii uterine, poti face sepsis, poti face avorturi spontane pe viitor desi iti vei dori acei copii. Psihic vei avea depresie, anxietate, vei visa acel copil cum te striga, etc, pe acestea le stiu din relatarile femeilor cu care am interactionat si care au facut avort.
Mulțumesc pentru răspuns! Dar nu mă pot răzgândi. Trebuie sa îmi termin o școală, trebuie sa iau bacul, și sa îmi fac un viitor, sa urmez o facultate. Am o prietenă care a făcut avort în săptămâna a3-a de sarcina. De pățit, nu a pățit nimic, prima zi a fost mai greu, dar sa odihnit și a doua zi era ea din nou, parcă nu ar fi pățit nimic! Nu a avut mustrări de continta sau mai cine știe ce! Nu e ok, sa judeci pe cineva care vrea sa facă lucrul asta, e alegerea lui. Iar eu, nu mă simt pregătită acum sa am un copil la 19 ani! Dar peste câțiva ani cu siguranță o sa îmi doresc sa fiu mama. Eu am cerut doar un sfat, de la femeile care au mai trecut prin așa ceva, și doar voiam sa știu ce consta în aceasta intervenție!
Intr-o zi vei realiza greseala facuta si niciodata nu poti pune scoala mai presus de viata. Daca nu te simti pregatita, nu il concepi, e mult mai usor decat sa ti-l ucizi.
A fost o greșeală! A fost greșeala mea, și nu ar trebui sa vina nimeni sa mă judece. Presupunem ca fac copilul, dar după viitorul meu unde e? Cu ce cresc acel copil? La astea nu va gândiți când judecați pe cineva.
Te pot ajuta atat eu cat si Cristian in privinta problemelor materiale de crestere a copilului. Deci nu iti fa probleme cu ce il cresti, iar viitorul ti-l poti face oricum pentru ca sunt o groaza de mamici care au facut liceul si facultatea cu un bebe acasa.
Si nu te judec iubito, vreau doar sa nu faci o greseala mare a vietii tale pentru ca ajutor iti putem oferi. Scoala o poti face in paralel, numai anul trecut am avut 3 colege care au nascut. Legat de scoala la fel, daca imi zici la ce profil esti incerc sa te ajut cu invatatul. Ideea e ca pe viitor vei putea sa faci copii, dar ALTII, nu pe ACESTA. In plus, absolut nimic pe lumea asta nu este mai presus decat viata, in special daca e vorba de una care se dezvolta in pantecul tau.
Nu înțeleg de ce nu mergeți la un spital de stat? Nu vedeți cât de multe scandaluri sunt cu clinicile private? Chiar e atât de sigură? Ați întrebat dacă au echipă de ATI, dacă unei paciente îi stă inima?
Doi, este obligatoriu să se facă test de alergie la anestezic! Repet, obligatoriu!
Trei, pentru ce dați 1000 RON? Cereți chitanță, cereți fișă.
Patru, are dreptate domnul de mai jos că ați putea naște în toamnă!
Dar, eu vă întreb altceva? Doriți să mergeți la facultate, să continuați studiile școlare? Dacă răspunsul este da, e contrar moralei creștine, faceți avortul și să vă faceți o carieră, viitor!
Dacă doriți să rămâneți doar cu liceul, păstrați copilul!
Chiuretajul, presupune introducerea unui "bisturiu", care va rade suprafața interioară a u... lui, iar pe viitor ați putea avea probleme cu a deveni mamă!
Deci, nu avortați, decât dacă doriți să mergeți la facultate!
Altfel, fiind și logodiți, un copil v-ar desăvârși relația și ați avea parte de cele mai frumoase sărbători de iarnă viitoare!
Sănătate!
Mulțumesc pentru răspuns! Nu vreau sa fac chiuretaj am vorbit cu doctorita și sarcina e mica, voi face prin aspirare, e mai puțin dureroasa
Da,vreau sa urmez o facultate! Vreau sa fac niște cursuri în paralel. Am alte planuri, și nu pot sa îl păstrez. Sarcina mea e mica, și din spusele doctoriței, nu as avea complicați, doar niște dureri și sângerări, care sunt normele după orice avort!
Sănătate! Faptul că doriți să faceți o facultate, exact cum bănuiam, este obligatoriu să faceți acest avort! Succes în continuare și la școală?!
Mulțumesc! Sănătate și dvs!
Sper sa ti se arate in vis acest copil avortat si sa stii ca esti partas la aceasta crima incurajand aceasta fata spre avort. Nu stii ce inseamna avortul, asa ca mai bine te abtii de la sfaturi pro-avort pe viitor te rog foarte mult!
Nu lua in nume de rau, ci ca pe o rugaminte. Esti foarte activ pe TPU si ma bucura acest lucru dar aici ai gresit grozav cu sfaturile tale cu tot!
Nu vă cunosc vârsta, dar poate ați auzit de decreței! Fiecare femeie după 1990 are dreptul să aleagă. Ori dacă cei 2 tineri doresc carieră la început, de ce să chinuie un copil lângă ei? Nu sunt pentru avort, sunt pentru copil, dar nu să crească unde nu este dorit! De aceea, am spus să facă avort. Citiți ce scrie această fată și veți înțelege că au făcut orice pentru a nu avea copil, dar d-a întâmplat acest accident!
Cei doi tineri ni vor să devină părinți acum!
Pai daca s-a intamplat, important este sa isi asume acest lucru acum. Dezmbembrand un copil in parti prin metodele care sunt utilizate in cabinete nu reprezinta o solutie. Sunt si cunosc familii care si-ar dori sa infieze, cred ca aceasta este solutia la problemele asemanatoare cu ale fetei de mai sus.
Conform legii este legal sa faca acest lucru, avand acest drept. Dar acelui copil i s-au luat toate drepturile sa inteleg?
Cariera...au ales multe fete cariera si s-au ales ulterior cu un cancer mic din cauza pilulelor de a 2 zi, a steriletelor sau a avorturilor.
Fiecare face ce doreste, dar mi-as dori sa vad gasirea unei solutii pentru cazurile de genul care nu e reprezentata de avort.
Se plange ca are studii de facut, poate termina inca vreo cateva luni si clasa a 12, fara probleme. Sunt fete la medicina care termina ultimii ani si au si copii, deci se poate.
Păcat că visați și vă credeți în occident! Luați legea adopție, luați arhiva ziarelor, televiziunilor în care au venit oameni să spună că nu pot adopta deși vor! Ați uitat câte cazuri de copii găsiți în viață la tomberon, au ajuns la casa de copii sau în familia fetei, deși persoana care l-a găsit vroia să îl adopte! Spuneți de fete cu copil, care fac școală! Care este procentul? 1%? Să fim serioși! Treziți-vă la realitate, nu mai visați cu ochii deschiși! În România, având copil ai două variante: fie îl crești, iar cariera e pe planul, fie îl pasezi bunicilor sau la orfelinat! Nu există instituția și legea adopției!
Http://ziarullumina.ro/modificari-la-legea-adoptiilor-137370.html
Daca intalniti fete care vor sa faca avort si nu au posibilitate, sa-mi lase mesaj in privat si le ofer si adresa de Facebook personala si cea a asociatiei unde dovedim clar ca sustinem viata copilului si mama pe perioada sarcinii si dupa.
Avortul este o iluzie de rezolvare a problemei, dar in realitate este un esec major din toate punctele de vedere.
Anestezia o decide medicul. Clinica privată, faptul că faci acolo, se va decide legat de testul de alergie. O sarcină este o perturbare pentru organism. Întreruperea ei artificială este tot perturbare. Riscul este ca al oricărei operații.
Referitor la decizia dtale dacă pot să comentez. Dacă ești în prima lună, dacă l-ai lăsa să trăiască, el s-ar naște prin august- septembrie.
Dta prin iunie, când se termină liceul ai fi prin luna a 6-a deci nu ai avea probleme mari la școală. Bacul l-ai putea da anul viitor.
Acum o să discut problema dintr-un unghi mai special.
Dacă ar avea 14 luni, adică am fi pe la 1 aprilie, nu ai mai avea voie, căci s-ar considera atunci că ai distrus, adică mai exact ai omorât o ființă vie, care are dreptul la viață.
Deci, tot el, acel mic nimic din tine, la 1 aprilie ar avea drept la viață. Atunci legea, legea însemnând toți ceilalți oameni, nu te lasă să faci ce vrei cu el. Acuma te lasă să îl termini, să nu îți deranjeze viața. Dar el, este tot aceeași ființă vie, și acum și la 1 aprilie, este la fel de viu și de valoros și acum, tot la fel cum ar fi și atunci, dacă ar mai fi în viață. Este o viață, asupra căreia decizi dta acum. Eu îl omor ca să îmi fie mie mai comod. Dacă ar avea voce și l-ai întreba, el ce crezi că ar spune despre decizia ta, ar aproba-o. Eu îți propun să te ții de nas cinci minute, o să vezi că viața din tine are nevoie de oxigen, că viața din tine nu te lasă să o ignori. Dta poți decide ușor, asta, avortul pentru că nu simți destul de tare că acolo este o viață, nu un vierme, nu un nimic, la care pot să renunț dacă dau 100O de lei la un medic măcelar, și în plus, nu este viața unui sălbatic din jungla de la 2000O de km distanță ci este chiar viața ta acolo. Acum cele două vieți a ta și a lui, sunt tot atât de puternic cuplate cum ești dta de cuplată cu plămânii tăi, care au nevoie de oxigen. Așa că dta nu renunți la o sarcină, ci renunți la o parte din viața ta. O parte din viața ta este acum acolo. De ce nu renunți la plămâni? Căci această renunțare te-ar deranja. Dar la el, de deranjat, nu te deranjează renunțarea, lumea te lasă, nu zice nimic. Doar că renunți la ceva extraordinar, de prețios care acum face parte din viața ta. Pentru ce? Pentru puțină comoditate în plus. El ar putea să devină cel mai mare savant al acestui secol, să salveze lumea. Ce faci dta? Îl arunci la gunoi. De ce? Pentru câteva luni de viață mai comodă. Eu îl văd mare, având grijă de dta la bătrânețe, iubindu-te, căci pentru un copil, mama e prima iubită. Dta nu mai vrei să îl vezi, vrei să îl arunci la gunoi și apoi să uiți ce ai făcut, să nu îți mai pese.
Apreciez raspunsul dvs! Recunosc, sunt indecisa, nu știu ce sa fac! Mă gândesc la ce va zice toată lumea, mă gândesc ce vor zice parinții mei! Mama, o sa fie probabil dezamăgită. Nici nu am curajul sa îi spun. Dacă nu o sa pot termina școală, o sa regret asta
Nu după părinți și după ce va zice lumea. Dacă ești puțin credincioasă ( eu nu sunt). Și nu îmi place să dau exemple din Biblie să nu creadă lumea că predic religie ortodoxă. Fecioara Maria avea o problemă, fetele ca ea. erau după lege omorâte cu pietre. Erau țintuite cu picioarele într-o groapă și apoi bombardate cu pietre mari până la moarte. Ca să scape a fugit în alt oraș la niște rude, sperând să facă un chiuretaj acolo. Acolo rudele au făcut-o să renunțe, spunându-i ce copil deosebit are ea în pântece. Apoi s-a găsit Iosif să zică că este al lui. Astfel a salvat mama și copilul. Apoi educația religioasă primită de la mama lui acasă l-a transformat în persoana în care cred miliarde de oameni.
Să vă spun ce interes am eu. Îmi place să ajut oamenii, de aceea sunt acum pe TPU. Eu sunt fizician, am 72 de ani. Am 5 ( cinci) idei de premiul Nobel.
Peste 5 miliarde de ani, soarele se stinge, până atunci trebuie să plecăm spre alte stele. Cu descoperirea lui Einstein acum te iluminezi dta seara căci parte din energia elctrică pe care o consumi, se produce din uraniu la Cernavodă. Datorită descoperirii lui, nu am mai avut de 75 de ani război mondial, căci cel care s-a terminat cu Hiroșima și Nagasaki a fost ultimul posibil, un război mondial nuclear ar distruge tot. Dat până se stinge soarele trebuie să plecăm în altă parte, cu alte nave cosmice, cu alte energii care seamănă cu cele utlizate de OZN. Iar astea le vor descoperi fizicienii, de aceea cea mai importantă meserie este cea de fizician. Eu am 72 de ani și caut copilul care să îmi ducă mai departe ideile. Eu îl caut și mă strădui să trăiesc cât mai mult ca să îi pot transmite ideile mele. Poate fi copilul dvs. Acum creștinii o venerează pe fecioara Maria o puștoaică de 15 ani care a păcătuit după legea lui Moise. Peste 2000 de ani, lumea vă poate venera pe dvs că ați născut, crescut și educat un geniu, care a uimit lumea cu cea mai mare descoperire din istoria fizicii, mai mare ca Newton și Einstein.
Să mai vedem un impediment înainte ca el să se întâmple. Un chiuretaj este o nimic toată aparent. Ce știu ce aparatură mai sofisticată, vede medicul ce face și nu taie nimic greșit pe acolo.
Asta ar fi o variantă. Mai este una. Deces la avort asistat, poate unul la un milion. Dar complicații după avort datorită operației, da. Veți fi pusă să semnați o declarație pe proprie răspundere de aceptare a operației, ca să nu ajumgă medicul să fie obligat să plătească malpraxis familie dvs de 500 000 de Euro. Nu vă poate nimeni garanta că va fi o operație fără complicații, oricât de minoră poate fi ea în mod aparent. Și din complicație în complicație, din reparație în reparație, din tratament în tratament, vă puteți trezi că nu mai puteți face copii, că acesta a fost ultimul? Cum vă simțiți pe urmă?
Să vorbim despre bunica, despre bunici.
Până ești tânăr, trăiești în virtutea vârtejului vieții. Mâncarea este bună, soarele răsare în fiecare dimineață. Mai sunt nori, dar trec.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, la majoritatea, motivele de a trăi se diminuează. Dar pentru bunica, nașterea nepotului poate însemna o nouă viață, înseamnă întinerire, prelungirea vieții. bâtrânețe fericită.
O să poți termina școala. Și mama mea acum 72 de ani a mers la bac cu burta mare. Și l-a luat. Iar cel ce era atunci în burta mamei vă scrie aici acum.
Îmi este greu sa îl fac, îmi este teama, dar acum am spus mai sus, după liceu, dau la facultate + un curs pe care îl doresc sa îl fac, iar cu un copil, nu voi mai putea face asta. Iar la 19 ani, nu sunt eu pregătită să devin mamă. Am înțeles părerile dvs ca este greșit avortul. Eu doar voiam sa știu ce riscuri sunt la a4-a săptămână de sarcina în timpul unui avort.
O sa regreti toata viata asta. Pana mori.
I sa te gandesti ca ce-ar fi fost daca ai fi pastrat copilul, cum l-ai fi numit, daca era fata sau baiat, cum ar fi aratat, cum s-ar fi descurcat la scoala, cum s-ar fi descurcat in viata, daca s-ar fi descurcat sau nu, etc. O sa te gandesti la asta toata viata ta
Dar na, fiecare e liber sa faca ce vrea i guess.
Eu doar ti-am dat un head`s up, ca sa stii la ce sa te astepti in viitor, daca continui sa mergi pana la capat cu asta
Ce te tine sa nu termini liceul, si sa faci si o facultate, daca ai copil? Ai parinti, te ajuta si ei, exista cresa, exista prieteni, nu stiu ce sa zic. Ca sa nu mai zic ca exista riscul ca atunci cand faci chiuretaju, sa faca doctoru vreo prostie, si sa nu mai poti face copii nici o data. Poti sa traiesti cu gandu ca ai ramas insarcinata, si ai renuntat la singuru bebe pe care il puteai avea? daca se intampla sa ai complicatii la chiuretaj?