anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună, TPU!
Vă rog să nu îmi luați în râs experiența.
Am avut o perioadă (decembrie-ianuarie) când eram constipată. În acea perioadă mă forțam foarte mult să am scaun. De atunci am dezvoltat o obsesie: dacă nu aveam scaun zilnic, mă forțam să fac chiar dacă nu mă trecea de teama de a nu mă constipa din nou. Zilele acestea mi-a apărut o umflătură în jurul anusului. La început nu era deloc dureroasă, doar mă deranja puțin. Peste două zile nu mai puteam să stau în șezut și nici să merg pentru că simțeam arsuri în acea zonă. Menționez că nu am sângerat deloc.
Ieri mi-am sunat medicul de familie și acesta mi-a spus că am un hemoroid extern și că dacă voi avea grijă la regim și voi da cu cicatidrina unguent o să scap de el în maxim 10 zile. Am luat și hemosan.
Deja îl am de 4 zile și simt că doare tot mai rău.
Este posibil să scap fără nicio intervenție? Zilele acestea m-am uitat pe internet și îmi este foarte frică să nu ajung la operație. Am citit și sunt persoane care se confruntă de luni de zile cu hemoroizi. Eu simt că înnebunesc dacă mai stau așa o zi.
Vă rog mult de tot, care a avut și a scăpat să-mi spună și mie cum a reușit. Sunt disperată.
Am doar 17 ani și stau câte 7 ore pe scaun la școală deoarece sunt în ultimul an și am bacul de dat. Nu mai suport durerile... Nu mai am chef de nimic, nu mai vorbesc cu nimeni, doar stau continuu în stres. Nici de învățat nu mai îmi arde...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Drimmero a răspuns:

Trece, stiu exact la ce te referi, trece de la sine in cateva zile, e de la constipatie facut, hidrateaza-te si mananca sanatos macar perioada asta ca sa-ti reglezi tranzitul intestinal, apoi hemoroidul ala se va retrage singur, astia externi sunt mai blanzi decat aia interni.