| Addrriiaannaaaa a întrebat:

Bună TPU,vă scriu pe cât de scurt pot problema mea:
Deci,in decembrie am fost la spitalul județean Pius Brinzeu din Tm,cu următorul motiv:dureri de cap insuportabile,stări de greață și vomă, eram palidă la față, mă trezeam în toiul nopții din cauza stării de greață si apoi vomitam, ma durea capul rău de tot.
Tot in decembrie, undeva pe la mijloc s-au intamplat astea, întâi de toate am făcut un duș cu apă călâie pe cap si dupa m-am uscat cât am putut de bine (am părul până după umeri), iar după am adormit cu geamul deschis, nu aveam probleme in timpul nopții, dar dimineața a fost grav rău: grețuri, vomă, febră, dureri de cap nasoale și tot ce am scris mai sus.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, vă rog, is aproape 2 luni de cand nu am mai făcut duș pe cap, numa pe corp. Cum ați trecut peste problemă, ați fost operați sau?
Oare dacă fac duș acu, mă va mai durea capul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, spala-ti parul ca faci paduchi de la nespalare, mai ales ca problema ta este neurologica.

mergi si refa-ti analizele dupa cate luni ti s-a recomandat si ei vor decide daca ai nevoie de alta internare sau nu.
Creierul se reface, deci este posibil sa fii sanatoasa.

Nu inteleg totusi cum dormi cu geamul deschis in toiul iernii.

| Freya1 a răspuns:

Buuun.Deci te-ai spălat pe cap cu apa aproape rece și au dormit în decembrie cu geamul deschis și te miri ca ai făcut gripa sau dacă nu ceva mai nasol?

Ok.Incerc sa las deoparte faptul ca nu știu de ce rahat ar face cineva asta si îți spun că poți să te speli pe cap de acum, dar cu apa normala, la o temperatura normala și când e cald în casa mai ales fiind iarna.

| Floridori a răspuns:

Ai putea intelege faptul ca gripa sau raceala sunt cauzate de virusuri si nu au legatura cu faptul ca te speli pe cap, sau ca stai cu geamul deschis ori ba...

Apoi, ai putea lua in calcul faptul ca trebuie sa fie oribil atat pentru tine, cat si pentru cei din jur, ca nu te-ai spalat in atata timp.

Spala-te fara griji, virusurile nu te vor ataca mai mult daca te speli...

| Addrriiaannaaaa explică (pentru Floridori):

Mă spăl peste tot, mai puțin pe cap, mai ales ca e frig afară totusi.

| Floridori a răspuns (pentru Addrriiaannaaaa):

Draga Addrriiaannaaaa, am inteles ca nu te speli doar pe cap, dar parul nespalat miroase oribil, indiferent ca este frig afara.
In mod normal, atunci cand este cald te speli o data la 2 zile, iar in anotimpul rece, o data la 3, maxim 4 zile, deci minim de doua ori pe saptamana.
In plus, poti genera afectiuni ale scalpului daca nu il ingrijesti o perioada atat de indelungata.

De mii de ani, omenirea intelege ca igiena ajuta sanatatii, iar lipsa ei, are efect contrar.Medicii romani recomandau igiena si baile pentru tratarea anumitor boli (da, ei aveau baile la comun si in mod paradoxal, se imbolnaveau mai des pentru ca isi transmiteau bacteriile de la unii la altii mai usor, pentru ca nu intelegeau bine cum functioneaza transmiterea microbilor, dar ideea in sine era ca trebuie sa te speli).
Nu iti faci niciun serviciu daca nu te speli pe cap, din contra.

Trebuie sa intelegi ca spalatul, cu apa la orice temperatura, nu provoaca raceli sau gripe, acestea fiind cauzate de virusuri.
Totusi, daca tu esti o persoana mai sensibila, iar organismul tau reactioneaza urat la socurile termice, incearca sa te speli cu apa calda, atat cat consideri tu ca este confortabil pentru tine, astfel incat sa nu ajungi sa te simti rau.

Multa sanatate!

| carevaescu a răspuns:

Pare ca ai o gripa nasoala. Doar un medic te poate diagnostica pe baza simptomelor si a analizelor.

Daca faci baie, insa, asigura-ti confortul termic. Apa in sine nu cauzeaza ce descrii tu.

Însănătoșire grabnică!

| Addrriiaannaaaa explică (pentru carevaescu):

Nu știu cât gripă, doamna doctor m-a identificat cu o mică leziune în partea stângă, frontală. peste 4 luni trebuie să merg să mă verifice...

| carevaescu a răspuns (pentru Addrriiaannaaaa):

Poti elabora un pic?

Mă spăl pe tot corpul,mai puțin pe cap, acum am si racit, iar sistemul meu imunitar e slăbit. am să mă spăl si pe cap și voi vedea ce va fi, daca e, mai merg la spital inca o dată.

Mă refeream la leziune. Unde este exact? Presupun că la nivel de suprafața a capului. Poți confirma?
Dacă da, îți aduci aminte să fi căzut sau să te fi lovit în acea zonă?

Da,dar nu am cazut vreodata sau sa ma fi lovit in acea zonă.

| carevaescu a răspuns (pentru carevaescu):

Pt ca acele simptome pot apara la comoție...

Ai fost la neurolog?

Intreb Pt ca acele simptome pot aparea la comoție...

Ai fost la neurolog?

Exista vreo explicație pentru leziune?

Am fost internată pe secția de neurologie, iar acolo doamna doctor mi-a menționat de leziune.

Plus,că nu mă încadrez la simptomele de comoție.

Am inteles. Deci nu iti aduci aminte de incident. Probabil ai avut o comotie. Si au considerat ca e usoara.

Daca inca mai ai simptomele descrise - durere insuportabila, greata, voma, ameteala, privire încețoșată - nu ar strica sa te mai vada cineva.

Nu are legatura cu spalatul pe cap. Ai asociat gresit. Te poti spala pe cap fata grija, dar stai la caldura.

Sper ca ai cine sa te îngrijeasca.

Însănătoșire grabnica!

Chiar sper ca nu ai avut. Mai ai fisa de externare?

După ce am părăsit spitalul, nu mai am treabă cu durerile de cap, dar inca sunt traumatizata de tot evenimentul, mi-au dat drumul cu 2 zile inainte de revelion.

Da,o mai am.

Am inteles. Atunci spala-te pe cap fara grija! happy