| nuspuncinesunt2 a întrebat:

Buna TPU! Vara asta, prin august, trebuie sa imi pun aparat dentar.Stiu doar ca costa extrem de mult.Pe undeva pe la 4000 de lei.
Stie cineva o clinica dentara in Bacau care costa mai putin? Va rog nu ziceti nume de clinici dentare pe care doar le-ati vazut pe strada.
Rog seriozitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De ce zici ca trebuie?
Fiindca-i la moda, sau este o necesitate vitala pentru tine?

| nuspuncinesunt2 explică (pentru Violleta2022):

Maxilarul meu nu musca dinte peste dinte.Acum doi ani am fost la dentist si mi-a fost zis ca trebuie pus obligatoriu, dar anul trecut am preferat sa nu ma mai duc la consult fiind pandemie.In august vine tata acasa ( in fine, poveste complicata de viata) si ma poate ajuta si el cu cativa banuti si mi-l pun atunci.
Maxilarul inferior musca in spatele dintilor de deasupra.

Cica fiindca-i la moda. happy
Toata lumea crede ca daca un om trebuie sa-si puna aparat dentar il pune doar pentru fite.Mna...
Nu stiu ce sa zic.

| Violleta2022 a răspuns (pentru nuspuncinesunt2):

Daca trebuia, il puteai pune acum 2 ani, cand era musai, daca se poate amana, atunci nu-i asa de grav sau important.
In ce priveste moda lor, tu esti prea mic sa pricepi afacerea asta, dar se fac bani foarte multi de la aceste aparate puse si celor care nu-i musai sa le poarte, doar pentru ca unii copii cred ca-i cool sa aiba si ei sarme in gura, iar la alti insista parintii, si doar jumatate din cei care isi pun, au cu adevarat nevoie.
Am o prietena care-i medic ortodont si ea mi-a spus acest lucru, ca jumatate din cei care cer acest lucru, chiar nu au nevoie dar ea nu se da in laturi sa refuze pe nimeni, odata ce ajung la ea inseamna ca sunt dispusi sa cheltuie banii aia.

| nuspuncinesunt2 explică (pentru Violleta2022):

Si acum e musai.Dar mie mi-au cazut caninii destul de tarziu fata de celelalte persoane, si am fost programata pe 2020, dar dupa HOP, pandemia si am fost sunata si mi-a fost zis ca se amana toate probleme si se inchide clinica si nu pot merge si a doua oara la control.
Sunt prea mic.
In primul rand sunt fata.
In al doilea rand eu nu mi-as pune gard in gura doar de frumusete.Eu nici nu inteleg logica copiilor.
Apoi,mie daca maxilarul nu imi calca corect,dinte peste dinte trebuie pus.
Am fost la doua clinici din Bacau si una din Piatra Neamt.
In Piatra Neamt am fost cand mi s-a facut acces la o masea si mi s-a spus dintr-o data ca imi trebuie aparat,fara sa intreb.Iar in Bacau cand am fost la controalele din fiecare an, tot asa mi s-a spus.
Si nah, ma gandesc ca totusi am intrebat de o clinica mai ieftina in Bacau.
Nu de cunostinte care sunt medici, nu de ce fac copii care nu-s intregi la minte, nu de aia, nu de aia.
Eu nu as da bani aiurea.
Cu 4 000 de lei imi fac un sfert de casa.
Oi fi eu mai mica putin, dar nu si proasta.

Si chiar e destul de grav.
Cum am mai spus, maxilarul nu calca dinte peste dinte...
Oricum, multemesc de raspuns.
:*

| Frank51 a răspuns:

E muncă personală de research treaba asta, deoarece majoritatea nu stăm în Bacău, iar cei care stau majoritatea nu au habar de preturi de aparat ortodontic, deci șansele să-ți zică cineva sunt de 0. 0001%.

Eu înainte să-mi pun aparatul am luat în considerare mai degrabă calitatea informațiilor și serviciilor oferite înaintea prețului. Încearcă măcar 4 clinici de renume, cu reviewuri pozitive, te va costa 100 de lei consultația la fiecare. După acest prag te gândești unde ai fost cel mai bine informat, și unde ai avut informații extra. Cum ai fost întâmpinat, cum s-a purtat ortodontul, cum a lucrat. Apoi prețul, dacă toate preturile sunt cam pe acolo, alegi cel mai bun ortodont.

| WhiteLife a răspuns:

Eu l-am pus acum aproximativ 6 ani, cu 1000 de euro + platit fiecare consult. Parintii au strans bani mult timp sa ne putem permite asta. Au fost si niste probleme destul de grave, deci era neaparat de pus, insa nu am fost presati de nimeni. Poti incerca sa strangi bani si sa cauti o clinica unde sa poti plati in ratele pe care ti le permiti, ca sa poti sa te ingrijesti si de dantura, dar nici sa nu ai datorii.

| nuspuncinesunt2 explică (pentru WhiteLife):

Strang bani de mult.Dar eu intrebam de o clinica mai ieftina din Bacau...

| Gligore2000 a răspuns:

O sa ramai surprins dar am gasit preturi mai mici in Bucuresti la clinici de renume decat in alte zone cu personal care a trecut Prutul.

| nuspuncinesunt2 explică (pentru Gligore2000):

Si ce trebuie sa fac? Sa vin in august sa imi pun aparatul dentar si dupa in fiecare luna sa mi-l regleze?
Nu se poate.
Cat dau pe un drum cu trenul dau pe o luna unui dentist sa mi-l regleze.