| Anamaria28491 a întrebat:

Buna TPU! Vin cu o intrebare serioasa si am nevoie de ajutor.Am 13 ani si azi sunt 23 de zile de cand nu mi-a venit ciclul. Tin sa mentionez ca asta ar fi trebuit sa fie a 3 a oara cand imi vine deci sunt la inceput.De cateva zile am cateodata crampe si gaze in burta.NU am avut contact sexual si ultima oara cand am fost intr-o relatie nu s-a cam intamplat nimic si de atunci mi-a venit ciclul.Nu pot fi gravida asa-i? Nu pot merge la doctor pentru ca inca nu i-am zis maica-mii si nici nu prea am de gand ca se va panica si nu mai vreau sa o am si pe ea pe cap.A da si mai am si scurgeri din alea asa albe si cateodata ma simt balonata. Alea am auzit ca sunt normale deci nu imi prea fac griji.Intrebarea mea este daca sunt sau nu gravida avand in vedere toate simptomele ce le-am spus.Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

La 13 ani nu esti pregatita pentru relatie, iar acum esti in perioada de crestere si de maturizare a organismului si organelor genitale pana la 18 ani, asa ca vei avea mereu fluctuatii ale ciclului menstrual, si dereglari, cel mai bine vorbeste cu mama ta spune i si ei, nu se va panica, ea stie prin ce treci deoarece a avut si ea varsta pe care o ai tu 13 ani, trebuie sa te vada medicul ginecolog, poate ar fi bine sa mergi impreuna cu mama ta la medicul ei ginecolog amindouă.

Răspuns utilizator avertizat
| Zuzu1991 a răspuns:

Insarcinata nu poti ramane decat intr-un singur fel: ajunge sperma in vagin, altfel, pana la "come to age" (maturizare) ciclul menstrual nu e regulat... DELOC
in plus, indiferent de varsta mai depinde si de alti factori in afara de sarcina cum ar fi sportul (prea mult, adica la nivel de performanta), stress-ul, chiar alimentatia, etc.