| rubby20rubb a întrebat:

Vin cu o noua intrebare.
In luna august am fost la control la oftalmolog.Acesta m-a consultat si mi-a zis ca dioptriile mele au crescut cu un punct.Normal ca mi-am luat ochelari noi.I-am purtat vreo doua-trei saptamani si am observat ca au inceput sa ma usture ochii(motiv de la care am deprins si un tic). Ideea e ca sunt in clasa a sasea si e aproape a treia saptamana de scoala.Pana acum m-au durut ochii in fiecare zi cam de pe la 2 pana pe la 6-7 cand ieseam de la scoala.Trebuie sa va spun ca am observat ca atunci cand veneam acasa dupa aproximativ 20 de minute ochii mei brusc se relaxau.Parintii mei cred ca e din cauza calculatorului dar in acest wekeend nu m-au durut de loc(acum parca ma doare in spatele ochilor in timp ce scriu dar nu ma ustura). Parerea mea e ca e din cauza ca am multe ore si de la atata citit, litere si chestii de genul asta e posibil sa ma doara.Voi ce parere aveti? Credeti ca m-ati putea ajuta?
(In caz ca raspunde o fata sa ma anunte sa-i trimit mesaj pe privat ca as cam avea nevoie de ajutor in privinta unor probleme-va dati seama la ce ma refer-de preferat ar fi ca fetele care imi trimit mesaj sa fie si ele in clasa a sasea big grin )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In primul rand renunta la calculator i televizor, macar pentru cateva luni. Ele nu iti sunt necesare, pe cand scoala, invatatul, cititul sunt esentiale. E foarte putin probabil sa fie de vina scrisul si invatatul, mai degraba stai prea mult la televizor si calculator, sau le dai drumul mai des de o data la doua zile si asta iti omoara ochii, asa ca nu poti face fata la lucrurile importante. Daca dupa o luna in care nu ai folosit absolut deloc televizorul, calculatorul, tableta,. etc, mai ai astfel de probleme, intoarce-te la oftalmolog, e posibil sa ai nevoie de alti ochelari. Dar eu cred ca va fi bine, si in absenta televizorului si a calculatorului, vei scapa de probleme.

4 răspunsuri:
| rubby20rubb explică (pentru Brigaela):

O sa incerc....Adica eu ma uit la niste seriale seara si nu prea se poate dar totusi o sa incerc sa ma uit macar doua zile pe saptamana(cat e serialul).Cu calculatorul cred ca voi reusi avand in vedere ca de acum se pun note si mama ma lsa doar in wekeend iar la sub 8 deloc.Nu cred ca sunt de vina ochelarii pentru ca m-am uitat sa vad daca vad pe ultimul rand.(oricum am mai avut ochelari in trcut dar nu s-a intamplat asa).Iti multumesc din suflet pentru raspuns! Inca nu iti voi da funda deoarece astept si alte raspunsuri si optiuni pe care le-as putea incerca! Multumesc din nou!

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru rubby20rubb):

La varsta ta este complet interzis sa te uiti mult la televizor, cu sau fara ochelari. Ai grija, niciodata nu te uita mai mult de 20 de minute intr-o ora si nici mai mult de 30 de minute intr-o zi. In plus, niciodata nu te uita la televizor dupa ora 20.00. Serialele pentru copii tind sa uite regula celor 20 de minute, adica sa dureze mai mult de 20 de minute si e frustrant ca trebuie sa pierzi parti din fiecare episod, dar sanatatea ta este mai importanta. daca te uiti sub 20 de minute, poti incerca sa te uiti doua zile pe saptamana, dar sa nu fie consecutive.
Nu e de la ochelari in sie, cu siguranta, dar e posibil sa fie de la cresterea prea brutala a dioptriei. In conditiile in care tu faci efort ocular cu televizorul, poate fi mai greu sa te adaptezi.

| rubby20rubb explică (pentru Brigaela):

Multumesc de sfat happy Spre exemlu aseara nu m-am uitat decat 10 minute si m-am culcat la 10 si putin(initial 9:30 dar am adormit greu)si se vede diferenta, avand in vedere faptul ca azi nu m-au durut ochii asa tare big grin

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru rubby20rubb):

Succes!