| SugarLips a întrebat:

Vin si eu cu o intrebare legata de miopie.De curand am observat ca numai vad bine la distanta, mergand apoi la oftalmolog care mi-a spus ca am dioptria -0.5.Sunt necesari ochelarii la dioptrie asa mica? Deasemenea mi'au spus ca nu se poate trata nici cum, doar preveni sa nu se mareasca dioptriile.Stiti cumva daca se poate trata si daca trebuiesc purtati ochelari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nu se poate trata, o poti insa tine sub un relativ control, purtand ochelarii. Daca nu ii porti, ochii se vor obosi si dioptriile vor creste vertiginos.

| onasis1961 a răspuns:

Momentan nu se poate trata, dar se poate stopa evoluţia, purtând ochelari de corecţie!

| Yukki a răspuns:

Nu se poate trata, dar se poate agrava daca nu porti ochelarii. Trebuie sa ii porti, chiar daca la inceput pare mica dar mai incolo o sa fie mai rau. Si prietena mea a gandit la fel si acum trebuie sa poarte ochelarii cu dioptrie mare