| bigigiemall a întrebat:

Vreau sa ma ajutati si pe mine sufar de 2 ani de atacuri de panica, anxietate, recent mi-au trecut nu imi mai este frica... de moarte, de infarct, pur si simplu mi-am revenit
Am inplinit varsta de 15 ani am ajuns la liceu. dar ceva parca nu este bine. nu m-am acomodat cu aceasta varsta. nu sunt obisnuit cu liceul. as vrea sa ma intorc in generala ( la varsta de 14 ani ).
Am un discomfort mental aproape tot timpu... am dat peste depresie...
Pot sa spun ca eram un copil cu placeri....Adica. orice lucru banal faceam. gaseam placere in el. si daca stateam pur si simpluma simteam bine AVEAM PLACERE acum este totul fara sens...
Nu imi mai place ce vechile obiceiuri. ( nu mai am imaginatie nu mai am nimic!)
Ma simt ciudat tot timpu... Imi este frica sa ma schimb faptul ca acum 1 an eram altfel si in prezent sunt cu totul altfel
Stilul meu de a vorbii. vocabularul s-a dus... Toti prietenii imi spun ca m-am schimbat. ca nu mai am pic de viata in mine... plictisit de-a binelea
Si nu stiu ce sa fac tot timpu ma gandesc la amnezie... la schizofrenie, la delir la depersonalizare... cred ca le am pe toate.Cu toate ca eu nu am halucinatii. si toate porcariile astea ( de care sper sa nu am parte nicioada)
Dar sunt ingrijorat... ce e cu mine? Eu nu eram asa.
La psiholog. nu am fost... inca. si nici nu vreau sa dau ochii cu unul...
Pur si simplu este o chestie psihica de care nu mai pot scapa... imi este frica. tot mereu. ca o sa uit tot. sunt ingrijorat.
As mai intinde. eu vorba. sunt foarte multe chestii pe care le simt... dar nu mai este timp!
Asa ca va rog niste sfaturi? Dar fara iesit in aer liber pentru ca nu functioneaza
Vreau sa redevin iar eu fara griji. fara probleme...
Cat de urgent va rog mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| dianacuza a răspuns:

15 ani nu este o varsta usoara. Incearca sa vorbesti cu un prieten apropiat, practica diferite sporturi de echipa si nu te mai gandi la boli pe care nu le ai. Aceste boli sunt de fapt in imaginatia ta. Nu ai nimic, esti sanatos doar ca iti este frica de unele schimbari cum ar fi liceul. Daca acum un an erai plin de viata, de ce nu mai poti fi si acum? Gandeste-te ca nu s-a schimbat nimic.Nu mai fi pesimist. Stai cu prietenii, plimba-te, fa-ti o prietena`si distreaza-te. Daca nu acum, atunci cand? La 50 de ani? Fi mai sigur pe tine si incearca sa iti invingi fricele. Aceste frici sunt in mintea ta, fiindca tu le ti acolo. Gandeste liber, scapa de frici. Mult succes!

4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nimeni de aici nu te poate ajuta. Du-te la un psihiatru, va stii ce sa te intrebe ca sa-ti descopere sursa problemei si sa-ti dea tratamentul corespunzator.

| KellyGreen a răspuns:

Buna!
Stiu ca nu vrei dar psihologul sau psihiatrul sunt singurii care te pot ajuta. Cu cat stai mai mult asa cu atat problema se va agrava.

| Empathizer a răspuns:

Concentraza-te la ceea ce ai de facut si ai grija sa fii tot timpul ocupat cu ceva. Implica-te in activitatile familiei, mergi la cumparaturi, a j u t a -ti parintii la treburi, nu te inchide in camera ta si nu astepta sa ti se aduca totul la nas. Fa tot de poti ca sa nu ai timp sa lancezesti cu gandul aiurea. Nu strica sa te apuci de un sport de echipa, ai nevoie sa interactionezi direct cu cei de varsta ta, nu prin intermediul computerului. Nu mai juca jocuri pe computer, iti afecteaza negativ creierul. Limiteaza televizualul din viata ta la maxim 3 ore pe zi (TV si computer, cumulate).

Si nu mai fi refractar fata de psihoterapie, e foarte eficienta pe tipul de probleme pe care le ai.

| ana45659 a răspuns:

Iti recomand sa mergi la psiholog macar o data pe saptamana.