| RoxanaAndreea2300 a întrebat:

Buna TPU...
Vreau sa ma ajute cineva, va rog.
De ceva timp in creierul meu se petrec fel de fel de lucruri, care mai din care ciudate.
Am in cap numai prostii, legate de slab/gras.
Adica eu sunt slaba. Am slabit. Inainte aveam 46 kg la 1.60 si acum 43-44 la 1, 60.
Au inceput sa imi spuna toti ca am slabit. Un om chiar ma ontrebat daca sunt bolnava, ca parca inainte eram mai plinuta decat acum...
Am inceput sa ma ganedsc la oameni grasi... Nu stiu cum sa imi scot asta din cap, pentru ca toata lumea zice ca sunt slaba.
Nu vreau sa fiu grasa, vreau sa fiu un om normal... Nu slaba sau grasa...
Dar ma gandesc numai la acest lucru, credeti ca se intampla daca ma tot gandesc la asta, sau s-ar putea sa ma imbolnavesc?
Va rog din inima sa ma ajutati!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| eliancodrut a răspuns:

Domnisoara (cred ca nu gresesc), nu trebuie sa te mai gandesti la asa ceva. In primul rand in univers totu-i relativ. Unora le plac persoanele mai plinute, altora mai slabute. Asta ca sa ma refer la spusele tale despre aprecierie pe care le primesti. In al doilea rand un rol il au si varsta, metabolismul etc. Cat priveste varsta... la tinerete este una, ca adult este alta, iar ca matur... E adevarat ca e bine sa avem o alimentatie sanatoasa, sa ne mentinem la o greutate normala. Dar o greutate normala nu este greutatea ideala, ci una care se regaseste intre cateva kg. in minus si cateva kg. in plus.
Da, dupa standardele greutatii ideale esti putin cam slabuta. Dar... acest lucru nu trebuie sa te impancienteze. Daca mananci sanatos, nu esti bolnava, nu este nici o problema. Cunosc femei slabute, dar foarte active si foarte bine situate in familie si societate. Cunosc femei grasute, foarte sarmante si la fel de active. Dar ca sa-mi pot da cu o parerea intr-un mod mai realist, ar trebui sa stiu ce varsta ai. Daca esti adolescenta, iti spun doar atat: mananca atat cat iti cere corpul si nu te mai gandi la greutate, daca esti sanatoasa. Cunosc o persoana de 38 de ani care la 1.66 are 45 de kg. Si este ok. E adevarat ca intotdeauna - mai ales cand suntem adolescenti - vedem ceva frumos la altii, iar la noi numai ceea ce-i urat. Daca suntem grasi ne plac slabutii, daca suntem slabuti ne plac grasutii s-a.m.d.

| iAMVi a răspuns:

Eu unu nu am inteles nimic, de ce ai slabit pana la urma? Pentru ca te credeai "grasa" in viziunea ta? Si acum te gandesti la oameni grasi, de ce?

| Destroi1234 a răspuns:

Încearcă să mai mănânci ca sa ajungi la kg de dinainte....Nu te mai gânditi la alte lucruri pentru ca te poti imbolnavi. asta e sfatul meu acum faci cum consideri tu pupic?

| RoxanaAndreea2300 explică (pentru Destroi1234):

Tu crezi ca daca ma gandesc la ceva, se intampla?