Domnisoara (cred ca nu gresesc), nu trebuie sa te mai gandesti la asa ceva. In primul rand in univers totu-i relativ. Unora le plac persoanele mai plinute, altora mai slabute. Asta ca sa ma refer la spusele tale despre aprecierie pe care le primesti. In al doilea rand un rol il au si varsta, metabolismul etc. Cat priveste varsta... la tinerete este una, ca adult este alta, iar ca matur... E adevarat ca e bine sa avem o alimentatie sanatoasa, sa ne mentinem la o greutate normala. Dar o greutate normala nu este greutatea ideala, ci una care se regaseste intre cateva kg. in minus si cateva kg. in plus.
Da, dupa standardele greutatii ideale esti putin cam slabuta. Dar... acest lucru nu trebuie sa te impancienteze. Daca mananci sanatos, nu esti bolnava, nu este nici o problema. Cunosc femei slabute, dar foarte active si foarte bine situate in familie si societate. Cunosc femei grasute, foarte sarmante si la fel de active. Dar ca sa-mi pot da cu o parerea intr-un mod mai realist, ar trebui sa stiu ce varsta ai. Daca esti adolescenta, iti spun doar atat: mananca atat cat iti cere corpul si nu te mai gandi la greutate, daca esti sanatoasa. Cunosc o persoana de 38 de ani care la 1.66 are 45 de kg. Si este ok. E adevarat ca intotdeauna - mai ales cand suntem adolescenti - vedem ceva frumos la altii, iar la noi numai ceea ce-i urat. Daca suntem grasi ne plac slabutii, daca suntem slabuti ne plac grasutii s-a.m.d.
Eu unu nu am inteles nimic, de ce ai slabit pana la urma? Pentru ca te credeai "grasa" in viziunea ta? Si acum te gandesti la oameni grasi, de ce?
Încearcă să mai mănânci ca sa ajungi la kg de dinainte....Nu te mai gânditi la alte lucruri pentru ca te poti imbolnavi. asta e sfatul meu acum faci cum consideri tu pupic?
Tu crezi ca daca ma gandesc la ceva, se intampla?
Carmen133 întreabă: