| mirelaplamadeala a întrebat:

Vreau sa stiu, oare de la ce virsta se poate indeparta o alunita cu ajutorul laserului? Care sunt avantajele si dezavantajele acestuia?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pietrean a răspuns:

Nu cred ca depinde neaparat de varsta.Cel mai mult, depinde de ce spune medicul dermatolog:daca este necesara indepartarea alunitei cu laserul sau prin metoda clasica, daca se mai poate dezvolta, daca este maligna sau benigna.
Avantajele si dezavantajele, le poti afla tot de la medic.Cred ca se pot indeparta cu ajutorul laserului si in spitalele de stat, deci fara costuri suplimentare, daca esti asigurat CAS, dar in cazuri speciale, cred.

3 răspunsuri:
| memesee a răspuns:

Buna Mirela, cred ca daca ai banii necesari poti sa-ti indepartezi alunita de la 14 ani in sus. Avantajul ar fi ca nu mai ai alunita insa dezavantajele ar fi ca: alunita ar putea reaparea, poti chiar sa declansezi cancerul de piele, exista posibilitatea sa ramana urme etc.

| pietrean a răspuns (pentru memesee):

Cum sa"declansezi cancerul de piele", daca alunita poate fi benigna?

| memesee a răspuns (pentru pietrean):

Pai daca alunita este benigna bineinteles ca nu apare nici un fel de afectiune si se poate indeparta cu usurinta. Insa alunitele pot suferii ''transformatii'' si pot devenii maligne.