Nu are de ce să-ți fie rușine. Tratamentul nu a dat rezultate, e normal să mergi din nou la doctor. Sfatul meu este următorul: dacă nici cu al doilea tratament oferit de medic nu scapi de ei, schimbă medicul
Medicamentele antihelmintice nu sunt suficiente daca nu sunt insotite, obligatoriu, de masuri stricte de igiena zilnica(a corpului, a lenjeriei intime si de pat, a prosoapelor, a incaperii de locuit->ouale de oxiuri se pot gasi pana si in praful din casa!, ). Igiena zilnica foarte riguroasa previne reinfestarea, implicit "cronicizarea" parazitozei! Apoi, la cateva saptamani dupa prima cura de tratament medicamentos antihelmintic, acesta se repeta.La finalul celei de-a doua runde de tratament dar numai dupa 1 luna, este bine sa faci o analiza de laborator pentru verificare.
Oricine are oxiuri, chiar daca are simptome sau nu. Euam scapat fara nicun medicament.Adica scapat e putin spus pentru oxiuri tot am dar nu ma mai supara asa. orice mancare cu usturoi e binevenita si sa nu crezi ca daca mananci la o masa mancare cuusturoi, a doua zi scapi.Cred ca am mancat mancare cu usturoi timp de o luna, cand mi-a permis stomacul si cat mi-a permis. Poti incerca medicamentul conbination seven.Am luat si eu. Are un gist al dracu de rau dar este eficient.Despre combination seve poti citi aici:
http://www.coralmine.com.ro/produse/combination_seven_7-630.html
Are in componenta si usturoi de aceea are un gust rau si te vei simti rau in timp ce isi face efectul dar e foarte eficient.
Bună!
Este necesar tratament medicamentos ( repetat ) + măsuri STRICTE de igienă!
Ar TREBUI să cumperi MEDICAMENTE pentru eliminarea oxiurilor - tratamentele naturiste fiind ADJUVANTE ( ele doar ajută, UNEORI, la eliminare ).
În PRIMUL rând, este NECESAR un control a medicul de familie şi analize de scaun pentru CONFIRMAREA diagnosticului prezumtiv.
Apoi, medicul îţi va prescrie un anumit MEDICAMENT!
În farmacii se găseşte o gamă VARIATĂ de medicamente împotriva oxiurilor - vezi linkul :
http://www.pcfarm.ro/dictionar.php?id=Oxiuri
Vezi alte detalii despre oxiurază la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/Parazitoze/oxiuroza-enterobioza_552
http://www.sfatulmedicului.ro/......xiurii_678
De asemenea, să fi foarte ATENT/Ă la igiena corporală şi la modul în care sunt spălate hainele şi lenjeria de pat!
Spălarea acestora trebuie să se facă la temperaturi de 90 grade, sau chiar să se fiarbă timp de 30 minute, apoi, după uscare, să fie călcate cu fierul încins!
Toate cele bune!
anonim_4396 întreabă: