| Ramona1001 a întrebat:

Vroiam sa va intreb cate kg ar trebui sa am la 14 ani 1.58
Eu am 33:l
Si as vrea sa ma ingras. Faza este ca am luat o gramada de vitamine recomandate de pe internet..Cine a luat vitamine si chiar s-a ingrasat? si cum se numeste sau ce a facut ca sa se ingrase

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Darkness13 a răspuns:

Vechia poveste: esti slab- vrei sa te ingrasi, esti gras- vrei sa slabesti.De ce oare nu putem fi multumiti de noi insine?
Vrei sa stii un secret? Pe la 12-13 ani (clasa a 7-a) si eu am vrut sa ma ingras pentru ca aveam in jur de 1.65-1.70m si eram cu adevarat slaba, ca sa ma ingras am MANCAT: mai multa paine, uneori imi luam chiar 3 sendvisuri la scoala. Intr-un final, MINUNE, AM REUSIT! Tin minte ca m-am cantarit la o matusa si aveam cam 63kg, iar nu era bine, acum eram prea grasa! Am revenit la cum mancam de obicei, dar cu greu caci organismul se obisnuise sa mananc mult, m-am mai inaltat (acum am 1.73m) si pot spune ca am o greutate ok fata de inaltime, dar a durat ceva.
Acum, revenind la tine, daca chiar vrei sa te ingrasi MANANCA, iar daca vrei sa iei vitamine intreaba medicul de familie, nu toate sunt bune.
Se zice ca cea mai buna greutate este cu 10 kg mai putin decat numarul de cm (58cm- 48kg) si cu 20 pentru fotomodele (58cm- 38kg). Parerea mea este ca cel mai bine este undeva intre.
Sper ca te-am ajutat!

4 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Esti ok cum esti, avand in vedere inaltimea ta de 1, 58 ce ai vrea? ai arata oribil cu 60 de kg, nu crezi? Acceptati corpu asa cum e.Eu am 105 - 107 kg, eu ce sa mai zic? ai avantaje/dezavantaje.Eu unu nu gasesc haine pe marimea mea.Ori le ajusteaza cineva pentru mine, ori le iau marimi mari happy Si nu sunt singuru in situatia asta.am 1,85 cand ma ridic din autobuz, uneori mai dau cu capu si de acele bari de care se prind oameni cu mana. Trebuie sa iti accepti soarta.De crescut vei mai creste, esti doar un copil, mai asteapta.

| Chimied a răspuns:

Stai linistita, te vei ingrasa cu timpul.

| dusmanul86 a răspuns:

Nu mai lua vitamine de pe internet.Du-te la un doctor si el iti va spune ce ai de facut.Nu uita ca vitaminele nu inlocuiesc cele 3 mese pe zi.Si apucate de facut sport

| CyberLinK324 a răspuns:

Eu consider ca ai o greutate adecvvata, avand in vedere varsta eu am 14 ani, 1.72 si aproape 50 de kg happy nu ai nevoie de vitamine si de alte prostii de pe internet. Te vei ingrasa cand va veni momentul si apoi vei pune o intrebare cam sa faci sa slabesti laughing)