| BuffaloSoldier a întrebat:

Trebuie sa ma operez de apendicita si imi este frica...Am vazut cum se face si imi este greata cand ma gandesc ca o sa ma taie acolo...Ce pot sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AFR81 a răspuns:

Stai linistit, nu are de ce sa-ti fie frica. Nu vei simti nimic. Operatia propriu-zisa este destul de placuta, nasoale sunt orele dinainte si dupa. Patul ala e foarte comod, asistentele sunt foarte de treaba si, datorita perfuziei, vei fi foarte relaxat. Pe langa asta, operatia este una foarte usoara, iar medicii priceputi.

4 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Ia si vizioneaza o operatie laparoscopica.

| GeorgeHilgard a răspuns:

Gandeste-te ca ai o varsta si esti o persoana in adevaratul sens al cuvantului, nu un copilas.Gandeste-te mai bine cum ar fi sa se inflameze apendicele, sa fie inoperabil si sa stii ca poti deceda in orice moment.De apendicita neoperata se poate muri.Si nu oricum, ci dupa o luna de antiinflamatorii si antibiotice(te doare, vb. serios). Operatia se face cu anestezie locala sau generala, iar tu nu vei simti absolut nici o intepatura.Gandeste-te ce poti pati daca nu faci asta si cat de necesar este!

| InaLeaf a răspuns:

Buna,nu este nimic gretos. Te va taia numai un pic, cat sa scoata apendicele.
Daca acest saculet pocneste poti ajunge la peritonita si situatia va deveni mult mai nasoala si crede-ma ca mult mai complicata si dureroasa.
Deci, chiar daca iti va face rahie sau anestezie generala, te asigur ca nu vei simti nimic, nu are de ce sa iti fie frica. Cand va trece anestezia vei avea dureri, dar cel mai probabil iti vor face analgezice.
Este o operatie, e normal sa te simti inconfortabil, dar trece repede.
Eu am facut-o cand aveam 13 ani si acum la multi ani de atunci sunt bine-mersi.

| Sinescu_Renata_1997 a răspuns:

Pune-ti niste intrebari.(De ce trebuie sa fac asta?)