anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tutuor. am aproape 23 de ani, nu beau nu fumez si nu am facut asta niciodata. din cauza mediului in care lucrez fiind inconjurat de praf am facut o esofagita care imi provoaca super aciditate, in fine aproape am rezolvat aceasta problema, dar din cauza contractiilor abdominale nu puteam sa mai respir si am devenit si hipertensiv. as dori sa stiu cum as putea rezolva treaba cu hipertensiunea oscilatorie si as vrea sa stiu daca asta imi va provoca probleme in viata sexuala si mai ales daca mai am voie sa fac efort cum ar fi sala sau munca fizica. va multumesc tuturor si nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. DOAMNE AJUTA.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Felix65 a răspuns:

Pe masura ce trece timpul si vei fi tot mai bine, sa incerci introducerea in alimentatie a cate unui fruct sau leguma cruda.Merele sunt printre cele mai tolerate fructe,se dau si la bebelusi. Putin cate putin la inceput! E foarte bine ca nu ai nimic la inima, continui sa cred ca hipertensiunea este cauzata de stres sau este emotionala! Exista un medicament in Romania numit TRIFERMENT! Este ieftin si de mare folos in orice indigestie.Cum simti ca ceva nu e in ordine, iei o pastiluta! Sa ai mare grija de sanatatea Ta!

4 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Unele medicamente antihipertensive reduc libidoul

| Felix65 a răspuns:

Draga Alex,cel mai bun lucru ar fi sa schimbi locul de munca! Pentru aciditate sunt foarte bune Omeranul,Dicarbocalmul,dar si alte antiacide care le recomanda farmacistul si le poti cumpara fara reteta! Hipertensiunea este cu siguranta din cauza stresului si poti lua niste calmante din plante de la farmaciile de profil! Schimba intr-o oarecare masura stilul de viata,as zice da pentru. munca fizica daca este de exemplu legata de gradinarit,dar nu sa cari greutati mari,nu efortul de la sala! Excursiile,plimbarile in aer liber,intalnirile cu prietenii,dar fara excese, mancarea sanatoasa, o viata cat mai echilibrata te-ar ajuta mult.Sa ai sanatatea pe care ti-o doresti!

| anonim_4396 explică (pentru Felix65):

Cu aciditatea am rezolvat-o aproape in totalitate, pentru ca nu mai mananc ce mancam inainte. am renuntat la multe, mananc doar fiert si nu am voie sa mananc fructe legume, dulciuri din market pentru ca au o gramada de conservant si acizi. intr-un fel am rezolvat-o. dar cu hipertensiunea am fost si am facut acum toate analizele (momentan sunt in Italia la munca ) si doctorii mi-au zis ca nu am nici gaura in inima, nici malformatii, mi-au facut o gramada de teste si la efort si au zis ca nu e nimic grav, si ca pot face orice fel de efort. mai am o ultima analiza de facut peste o luna si ceva in care trebuie sa stau timp de 24 de ore cu un aparat pus pe mana si unul legat de abdomen, aceste aparate luandu-mi tensiunea ziua din 15 minute in 15 iar noaptea din 30 in 30. oricum sper sa iasa si aceasta bine. intrebarea am pus-o pe aici deoarece parerea mai multor persoane conteaza, multumesc pentru sfaturi si ai o funda de la mine. MULTUMESC MULT.

| anonim_4396 explică (pentru Felix65):

Multumesc mult. sanatate si Bunul Dumnezeu sa iti dea tot ce iti doresti si tie si la intreaga familie. sanatate

| Felix65 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pe masura ce trece timpul si vei fi tot mai bine, sa incerci introducerea in alimentatie a cate unui fruct sau leguma cruda.Merele sunt printre cele mai tolerate fructe,se dau si la bebelusi. Putin cate putin la inceput! E foarte bine ca nu ai nimic la inima, continui sa cred ca hipertensiunea este cauzata de stres sau este emotionala! Exista un medicament in Romania numit TRIFERMENT! Este ieftin si de mare folos in orice indigestie.Cum simti ca ceva nu e in ordine, iei o pastiluta! Sa ai mare grija de sanatatea Ta!