| andreywtza a întrebat:

Bună tuturor! Această întrebare se adresează mai mult femeilor. Dragilor, am 25 de ani, sunt căsătorită de 3 ani și nu am reușit sa rămân însărcinată, menționez ca nu m-am protejat niciodată de cand sunt căsătorită. Am fost la un medic ginecolog și după mai multe investigații am fost depistata cu Ovare Polichistice. Mi-a prescris metformin, vitamina sun D3 și vitamina e forte, însă ciclul nu mi l-a reglat, dar aveam și reacții adverse la metformin. Cand i-am spus a zis ca altceva ea nu are ce sa îmi dea. Am mai fost la un medic și mi-a prescris Arefam. O perioada mi-a mers bine cu el, după aceea iar s-a dereglat. Voi ce ma sfătuiți sa fac? Poate cunoașteți un medic ginecolog bun în Gorj sau Dolj. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Metformin este pentru diabet ce legatura are cu ovarele? Se mai numeste si siofor dar substanta activa este metformin si se recomanda diabeticilor pentru a regla glicemia, ai diabet? Sau care a fost cauza in afara de ovare pentru care ti a dat metformin, normal ca ai avut reactii adverse ca scade glicemia, cretinii doctori, daca ai diabet atunci este ok sa i ei sub indrumarea diabetologului metformin Siofor de 1000, altfel nu il mai lua citeste inainte de a lua ce contine metformin si la ce este bun, nu lua asa orice.

| andreywtza explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu am diabet. A zis ca stimulează ovulația. Dar când luam metformin aveam incontinuu stări de vama, greata.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru andreywtza):

Da pentru ca scadea glicemia nu il mai lua metformin nu este pentru ovulatie sunt ei prosti, daca i ti dereglezi pancreasul o sa faci curînd diabet si atunci vei sta pe insulina asta vrei? Arunca metforminul la gunoi si gata nu il mai lua si schimba ti medicul ginecolog ca e prost ca naiba.

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Am o prietenă cu ovare polichistice care a născut după vreo 4 ani de încercări, dar fără niciun fel de medicație. Sfatul meu este să continui să încerci în perioada cea mai fertilă. Sau poți încerca și inseminarea artificială.

| gstelian21 a răspuns:

Scuze eu stiu un medic ginecolog FOARTE bun din galdau, il cheama dr. Craciun si este foaaaaaarte pasionat de meseria sa de ginecolog...dar accepta doar pacienti de la galdau.