Atunci esti foarte bine, daca nu-i covid, fiind o inflamatie usoara a amigdalelor.
Pentru atata lucru nu ai nevoie de scutire medicala, ca poti merge la scoala fara probleme. Evita sa tipi, sa strigi sau sa alergi, ca vindecarea sa fie rapida.
Antibioticul va ajuta, ceaiul si mancarea CALDUTA (nu fierbinte, nu rece) vor ajuta si ele, ca sa nu iti raneasca gatul.
Evita tot ce este tare sau uscat, ca sa nu-ti raneasca gatul.
Sanatate maxima!
Ideal este sa stai inchis in casa, pana trece virusul si infectia din gat. Posibil sa fie covid... testeaza-te!
M-am test de 2 ori. O dată acasă, o dată la spital. Ambele teste sunt negative. Am mers la medicul de familie și mi-a dat un antibiotic, și, deși i-am cerut adeverință medicală pentru motivarea absențelor, a zis că nu dă, că în astea 2 zile o să-mi revin.
Atunci esti foarte bine, daca nu-i covid, fiind o inflamatie usoara a amigdalelor.
Pentru atata lucru nu ai nevoie de scutire medicala, ca poti merge la scoala fara probleme. Evita sa tipi, sa strigi sau sa alergi, ca vindecarea sa fie rapida.
Antibioticul va ajuta, ceaiul si mancarea CALDUTA (nu fierbinte, nu rece) vor ajuta si ele, ca sa nu iti raneasca gatul.
Evita tot ce este tare sau uscat, ca sa nu-ti raneasca gatul.
Sanatate maxima!
Albastru de metilen
in gât
frecție cu carmol pentru adulți
3 plicuri fervex pe zi
Ai o amigdalita pultacee... este cam ceea ce patesti dupa ce faci exces de alimente reci, fie ca vb de bere, inghetata, etc.
Faptul ca te doare urechea nu e de speriat. La unele femei, trompa lui Eustachio (care face comunicarea intre faringe si urechea medie) are o conformatie mai scurta, ceea ce o face mai susceptibila la infectiile din sfera orl (gat in special, astfel ca inflamatia se propaga mai usor, "prinde" si urechea ca sa zicem popular).
Iei antibioticul prescris, paracetamol la nevoie, apa (care sa nu mai fie rece ceaiuri preferabil) si dupa 2 zile de somn o sa fii ca noua.