Deodorantele nu opresc transpiratia. Ele doar actioneaza temporar pentru neutralizarea mirosului neplacut cauzat de bacteriile de pe piele din zona axilelor. Multe deodorante contin parfum, care nu fac altceva decat sa mascheze mirosul neplacut al transpiratiei. Deodorantele sunt acele produse dermocosmetice care nu incearca oprirea transpiratiei, fie ca vorbim de transpiratia normala sau de cea excesiva, care este o afectiune medicala, denumita hiperhidroza. Astfel, deodorantele contin substante antibacteriene si preponderent parfum pentru a lupta cu mirosul neplacut.
Antiperspirantele reduc transpiratia excesiva. Practic, se formeaza o pojghita temporara in deschiderea glandelor sudoripare. Acest strat protector este inlaturat natural, in cateva zile.
Si in legatura cu deodorantul de care ai intrebat, Odaban; este destul de bun si acesta.
Corpul nostru are raspandit glandele sudoripare aproximativ la fel ca numar si dispunere, insa intensitatea/gradul lor de functionare este diferit de la o persoana la alta.Se pare ca volumul transpiratiei dar mai ales continutul deci implicit si mirosul sunt foarte diferite. Activitatea lor este mult mai sustinuta in tinerete si nu depinde doar de efort ci mai degraba de informatia genetica. Este deranjant insa in unele cazuri poti atenua doar prin folosirea de deodorante sau spray-uri. Care este antiperspirantul cel mai indicat il poti afla/gasi doar tu prin incercarea mai multor produse.