| transpiratieProblem13 a întrebat:

Bună tuturor. Am implinit 12 ani luna aceasta si ma stresez de 3-4 luni cu o problema stanjenitoare: TRANSPIRATIA la AXILA. Ma spal de 2-3 ori pe zi și am folosit tot felul de deodorante, spray-uri si etc. Credeti ca e din cauza pubertatii? Am auzit pe net ca glandele sudoripare functioneaza diferit la aceasta varsta. Sunt foarte jenata la scoala pt ca trebuie sa port camasi albastre si e ciudat. Mentionez ca am si transpiratie in palme si talpi, dar ceea mai ciudata este cea axilara. Mi-am pierdut toata increderea in sine. Ce parere aveti de antiperspirantul ODABAN? Dau funda, credeti-ma happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deodorantele nu opresc transpiratia. Ele doar actioneaza temporar pentru neutralizarea mirosului neplacut cauzat de bacteriile de pe piele din zona axilelor. Multe deodorante contin parfum, care nu fac altceva decat sa mascheze mirosul neplacut al transpiratiei. Deodorantele sunt acele produse dermocosmetice care nu incearca oprirea transpiratiei, fie ca vorbim de transpiratia normala sau de cea excesiva, care este o afectiune medicala, denumita hiperhidroza. Astfel, deodorantele contin substante antibacteriene si preponderent parfum pentru a lupta cu mirosul neplacut.

Antiperspirantele reduc transpiratia excesiva. Practic, se formeaza o pojghita temporara in deschiderea glandelor sudoripare. Acest strat protector este inlaturat natural, in cateva zile.

Si in legatura cu deodorantul de care ai intrebat, Odaban; este destul de bun si acesta.

| corbulalbrosu a răspuns:

Corpul nostru are raspandit glandele sudoripare aproximativ la fel ca numar si dispunere, insa intensitatea/gradul lor de functionare este diferit de la o persoana la alta.Se pare ca volumul transpiratiei dar mai ales continutul deci implicit si mirosul sunt foarte diferite. Activitatea lor este mult mai sustinuta in tinerete si nu depinde doar de efort ci mai degraba de informatia genetica. Este deranjant insa in unele cazuri poti atenua doar prin folosirea de deodorante sau spray-uri. Care este antiperspirantul cel mai indicat il poti afla/gasi doar tu prin incercarea mai multor produse.

Răspuns utilizator avertizat