| cataynna a întrebat:

Am nevoie de putin ajutor la un proiect din domeniul farmacie, poate ma poate ajuta cineva. Trebuie sa scriu despre GRUPA TERAPEUTICA, FORME FARMACEUTICE si BIOFARMACIE pentru medicatia insuficientei cardiace. Orice informatie ma poate ajuta. ????????????????
Ofer funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

Mda, ai nevoie de un tratat de farmacologie. Cauta pe net daca gasesti in format PDF, daca nu, mergi la o librarie si incearca sa-l rasfoiesti. Trebuie sa cauti medicatia, pe substante, apoi vezi specialitatile (ce se elibereaza in farmacie) si forma farmaceutica (daca sunt solutii, comprimate, supozitoare injectabile etc? Biofarmacia cred ca are legatura cu biodisponibilitatea, adica daca se absoarbe si in ce proportie (unele nu se absorb oral, sau sunt distruse de sucul gastric) si atunci se administreaza sub alta forma, cum ar fi injectabil). Daca nu gasesti (desi sunt convinsa ca sunt), trimite-mi un mesaj privat, as putea sa incerc sa pozez cateva pagini.

| cataynna explică (pentru WhiteLife):

Dar ce subtitlu ar trebui sa scriu pentru ca titlul mare este medicatia insuficientei cardiace, prima parte a proiectului trebuie sa fie despre afectiune iar a doua parte despre grupa terapeutica, doar ca ni s-a dat o schema la cum ar trebui sa arate proiectul si la partea a doua este spatiu punctat si dupa in paranteza scrie grupa terapeutica, ceva de genul:...(grupa terapeutica). Ce ar trebui eu sa scriu in spatiu punctat?

Dar ce subtitlu ar trebui sa scriu pentru ca titlul mare este medicatia insuficientei cardiace, prima parte a proiectului trebuie sa fie despre afectiune iar a doua parte despre grupa terapeutica, doar ca ni s-a dat o schema la cum ar trebui sa arate proiectul si la partea a doua este spatiu punctat si dupa in paranteza scrie grupa terapeutica, ceva de genul:...(grupa terapeutica). Ce ar trebui eu sa scriu in spatiu punctat?

| WhiteLife a răspuns (pentru cataynna):

Medicatia insuficientei cardiace-considerente terapeutice? deci in prima parte presupun ca trebuie descrisa afectiunea si in a doua explicat mecanismul de actiune al medicatiei, posologia, probabil tot ce poti gasi. Daca iei un tratat, o sa vezi ca fiecare medicament in parte are punctate notiuni de farmacodinamie, cinetica, toxicitate, interactiuni, administrare si asa mai departe. Daca urmezi modelele de acolo, poti sa-ti faci o idee generala. Probabil trebuie si sa le incadrezi in clasa terapeutica. Dar degeaba faci intr-un fel, daca ni vi se spune cerinta exacta. Asa, oricat de bine ai face si oricat ai munci, se poate sa nu fie destul.

Da, exact despre aceste lucruri trebuie sa scriu doar ca la numele subtitlului, ce in dreptul caruia e ste escris "grupa terapeutica" nu stiu ce sa scriu ca dupa la farmacodinamie, farmacoepidemiologie, farmacotoxicologie, posologie etc. gasesc eu ce sa scriu...

Hmm, nu stiu... eventual daca intrebi colegii sa vezi ce zic ei.

Ok. Multumesc!

Succes! Si multumesc si eu.

7 răspunsuri: