| nmilana a întrebat:

Bună tuturor am o întrebare care mă tot chinuie am avut helicobacteria la stomac, colonul iritat și în 2 luni jumate am slăbit 10 kg,am renunțat la sucuri de tot și la dulciuri cipsuri,și beau doar apă de mâncat, câte puțin maxim de 2 ori pe zi mai mult ciugulesc așa și are de-aia am slăbit așa la începutul lui octombrie am avut 72 kg, la începutul lui noiembrie 67 și acum 62 oare este normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Ocluzia intestinala apare din cauza unui colon cu probleme, nicicum a unui stomac cu probleme cum ai tu, cand ai constipatie cronica multi ani si nu poti sa iesi la wc decat dupa 7-10 zile.
Un colon iritat iti provoaca gaze in intestine si chiar diaree, nicicum constipatie sau ocluzie intestinala.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Exista tratament complex impotriva bacteriei Helicobacter Pylori, formata dintr-un amestec de 3-4 antibiotice, care se iau timp de 15 (sau 21 de zile) si care impreuna cu o dieta stricta de mancare, te poate scapa de HP>

De ce nu faci tratamnetul de HP?
Orice medic internist si gastroenterolog iti pot prescrie aceste antibiotice, care anihileaza si ucide bacteria HP>
Sanatate multa!

| nmilana explică (pentru Violleta2022):

Am luat și durerile au dispărut mai am doar zgomotele intestinale față de cum am fost acum o lună acum sunt mai bine dar am un gând ce mă sperie mereu am auzit de oncluzie intestinală și am ajuns să trăiesc cu frica asta, deși știu ca nu pot face tot asta am în cap am ajuns de orice simt mă sperie și îmi vine gândul ăsta în cap oare cum îmi pot scoate tamplenile astea din cap ca nu cred ca de la o helicobacteria și un colon iritat poți ajunge la așa ceva?‍♀️

| nmilana explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc foarte mult ❤️

| Violleta2022 a răspuns (pentru nmilana):

Ocluzia intestinala apare din cauza unui colon cu probleme, nicicum a unui stomac cu probleme cum ai tu, cand ai constipatie cronica multi ani si nu poti sa iesi la wc decat dupa 7-10 zile.
Un colon iritat iti provoaca gaze in intestine si chiar diaree, nicicum constipatie sau ocluzie intestinala.

| doctorandus a răspuns:

Ce legatura au sucurile și cipsurile cu Helicobacter? Nu au nicio legatura. Bacteria respectiva trece cu antibiotice, nu este influentata de dieta.

| Kufu95 a răspuns:

Nu are nicio legătură că ai dat alimentele nesănătoase la o parte.

| Cresta a răspuns:

Daca mananci putin si ai renuntat la dulciuri si sucurile alea nenaturale, da e normal sa slabesti asa.
La adolescenta si daca esti inalta, 62 kg e perfect. Nu te speria. Organismul se regleaza singur.

| nmilana explică:

Am 26 de ani și am 1.58 cm