anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tuturor am o intrebare:vreau sa va zic ca fumez de un an sau poate putin mai mult dar azi m-am lasat si nu mai vreau sa ma apuc niciodata. Acum intrebarea mea este daca am fumat atata timp pot sa am probleme mari cu corpul? Adica m-am distrus tare? Daca stiti ajutati-ma cu acest lucru va rog! Funda:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Daca nu mai fumezi de acum incolo, e OK, nu se mai adauga nimic si incepe sa se elimine usor mazga ce s-a acumulat in plamani. Aparatul muco-ciliar epureaza cam 2 tigari pe zi. Fa socoteala cate tigari ai fumat in total, imparte la 2 si vei afla numarul de zile in care ti se vor curata plamanii, din momentul in care te-ai apucat de fumat, daca nu mai pui nicio tigara in gura de acum incolo. Daca nu obisnuiai sa tragi fumul in plamani, procesul de curatare a plamanilor e mai rapid. Tusea care apare cand te lasi de fumat e tot un efort de eliminare a particulelor de fum din plamani. Cand dispare tusea e semn ca ai plamanii aproape curatati.

De nicotina din sange scapi repede, in cateva ore.

4 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

E putin probabil sa se fi instalat afectiuni grave ca urmare a fumatului, avand in vedere ca ai renuntat la fumat dupa un an de zile. E foarte bine ca ai reusit sa renunti la acest obicei. Odata cu oprirea fumatului o parte din modificari sunt reversibile. http://www.i-medic.ro/......mului-uman

| mgtow a răspuns:

Doar medicul iti zice ce probleme ai dar in timp te vei recupera fara sa mai tragi din tigara.

| StaiCaTrag a răspuns (pentru mgtow):

Ok mersi de raspuns oricum am zis ca nu mai fumez da nu ma duc la doctor ca nu simt sa am ceva adica sa ma doara ceva sau...

| blackcat99 a răspuns:

Depinde si de imunitatea si rezistenta corpului tau. Sunt unii oameni care fumeaza de 10 - 20 de ani si nu au nimic, si oameni care fumeaza de 5 ani si dezvolta cancer pulmonar. In principiu un an pare putin. Nu prea cred ca ai cine stie ce boli grave.