| DragosMarian98 a întrebat:

Buna tuturor. Am o prietena ce de vreo 3 ani încoace, o doare capul. Zi de zi. S-a obișnuit la un moment dat dar uneori o doare foarte tare si nu poate face nimic. Nici nu prea poate manca. Sta numai în pat.
A mers la un control, in Italia, Austria iar doctorii au spus ca e o simpla migrena. Fisa cu rezultatul a zis același lucru. Totusi mi se pare ciudat. Sa te doara non-stop capul 3 ani la rand? Credeți ca este vreo sansa sa aibă ceva iar parintii sa încerce sa-i ascundă asta? Nu stiu, poate sa nu se panica sau ceva? În mai puțin de o luna face 18 ani.
Orice informație mi-ar fi de folos.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Acolo in Italia are medic de familie? Sa mearga sa i ceara trimiteri exact cum face m noi in România, trimitere poate sa i dea medicul ei de familie pentru consult oftalmologic si pentru analize de sînge trigliceride colesterol, glicemie, iar cu rezultatele analizelor de sange, medicul poate stabilii cauza durerilor de cap, in cazuri extreme se fac tomografii computerizate la cap, ca sa elimine suspiciuni precum, meningita sau cancer tumori craniene, dar nu este cazul ei, sigur durerile de cap care le are provin de la ochi.Multa sănătate.

11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Probleme cu ochii, sa faca un control oftalmologic, sau alte cauze, diabet, tensiune mare sau mică, trebuie facut setul complet analize sînge urină, ca medicul sa i poata stabili un diagnostic, ea acum este in România? Sau este plecata din țară?

| DragosMarian98 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Este plecata de câțiva ani in Italia.

| DragosMarian98 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Mulțumesc mult.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru DragosMarian98):

Multumesc si eu pentru fundă.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru DragosMarian98):

Acolo in Italia are medic de familie? Sa mearga sa i ceara trimiteri exact cum face m noi in România, trimitere poate sa i dea medicul ei de familie pentru consult oftalmologic si pentru analize de sînge trigliceride colesterol, glicemie, iar cu rezultatele analizelor de sange, medicul poate stabilii cauza durerilor de cap, in cazuri extreme se fac tomografii computerizate la cap, ca sa elimine suspiciuni precum, meningita sau cancer tumori craniene, dar nu este cazul ei, sigur durerile de cap care le are provin de la ochi.Multa sănătate.

| Catrice a răspuns:

Auzi, da' cu tensiunea cum sta?
Vezi ca sunt șanse ca ea sa știe ce are da' sa nu-ți spună.

| DragosMarian98 explică (pentru Catrice):

Nu, nu. Nu se pune problema.
In schimb ma gândesc la varianta în care parintii incearca sa-i ascundă asta.
Initial eu m-am gândit ca poate e vorba de cancer sau tumoare. Nu ma pricep. De asta întreb.

| WhiteLife a răspuns:

Cu circulatia cerebrala cum sta? Nu are probleme de circulatie?

| Panamax a răspuns:

Daca nu o intrebi de sex o mai doare?

| Nonolita a răspuns:

"O simpla migrena" e cea mai pacatoasa treaba. Pentru ca si medicii recunosc ca nu exista tratament.
Daca ar avea tensiune, raceala, sinuzita, vedere slaba (si forteaza ochii), etc, se poate depista si trata. Daca avea tumora/cancer, ceva se intampla in 3 ani si se depista. Dar sa mearga si la un neurolog. Poate sa aiba niste vase sanguine "defecte" care isi fac de cap dand dureri. Am intalnit un caz cu ani in urma, un tanar care se plangea de dureri de cap. Cum purta ochelari, toata lumea spunea ca din cauza asta. Intr-o zi, la serviciu, iar i-a spus colegului ca-l doare capul si a vrut sa iasa la aer. In acel moment, a si cazut mort. La autopsie s-a constatat un vas de sange (la creier) care s-a rupt in acel moment. Aceste dureri au cauze multiple si sunt inselatoare.

| AlexammX a răspuns:

Ar trebui sa faca o serie de teste. Asa am avut si eu in urma cu cativa ani si am aflat ca am o problema la ochi...