| danutzamika a întrebat:

Am o problema mare si anume ca pe sistem nervos mananc incontinu. Mananc pana imi vine sa vars si tot as manca. Am incercat cure de slabit dar fara rezultat. Ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Problema pe care o ai nu necesită consult psihologic sau psihiatric, tu ori ai diabet, si din cauza glicemiei mari maninci mult, ori ai anorexise sau bulimie, astea sunt dereglari ale organismului, trebuie sa ti faci analize medicale amanuntite, nu este o solutie sa maninci pana vomiti, sunt convins ca tu nu ai vreea asta, dar din cauza unei dereglări serioase in organism ajungi sa faci asta, ce vârstă ai? o seară bună.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Iti angajezi un bodyguard sa te apere de tine. Daca e pe fond nervos de ce nu te duci undeva sa dai cu sete in niste lemne sa le carati la un batran lipsit de ajutor sau sa sa-i cu dusmanie gradina? Ai mofturi in cwr, nu ai nimic.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Aha! Uite ca te-am studiat nitel. Problemele tale pleaca de la lipsa familiei si afectiunii si neintelegerile cu bunica. Ai incercat un refugiu in religie si nu tine, nu tine pentru ca nu are cum, nu poate inlocui ce iti lipseste. Totul depinde de vointa ta de a fi un om intreg, nu trebuie sa te lasi prada imprejurarilor si sa ajungi un infirm emotional. Nu toti am avut o copilarie fericita, pubertatea are si ea depresiile ei dar in final trec. Cand vei constata ca nu e in interesul tau sa fii victima iti vei schimba gandirea. Cauta materiale despre stima de sine - Pentru tine pe lumea asta TU trebuie sa fii cea mai importanta persoana. Restul e treaba lor, nu trebuie sa iei pe spinarea ta nereusitele altora. Sper ca nu vrei sa ajungi ca ei.

| CuriousStuff a răspuns:

Te duci la un psiholog/psihiatru? Daca e boala psihica doar ei te pot ajuta.

| danutzamika explică (pentru CuriousStuff):

Am mers la psiholog dar nu ma ajuta treaba asta

| CuriousStuff a răspuns (pentru danutzamika):

Atunci mergi la psihiatru, sa-ti dea niste medicatie pentru asta. Bolile mentale nu se rezolva nici de la sine si nu le poti rezolva nici singura, oricum ai nevoie de ajutor.
Leacuri babesti normal ca sunt, pentru orice boala exista un leac babesc (si pentru cancer cred ca este) dar asta nu inseamna ca au si efect.

| WaterDrop a răspuns:

Inlocuiesti mancatul cu miscare.De cate ori simti nevoia sa mananci, pleaca din casa si mergi 1-4-20 km.Cand revii acasa te culci.Cu cat ai mai putina activitate in acea zi cu atat vrei sa mananci mai mult.

| seth2016 a răspuns:

Buna,

Ce descrii tu pare a fi mai curand binge-eating (mancare in exces) decat bulimie.

Bulimie inseamna ca mananci si dupa aia iti bagi degetele pe gat sau iei niste laxative. Binge eating inseamna ca te ingrasi, mananci si cand nu ti-e foame si tii des diete.

Daca nu poti singura familia te poate ajuta. La psiholog terapia cognitiv-comportamentala te poate ajuta. Medicul nutritionist iti poate recomanda o dieta sau dieta hipocalorica (ca pe asta o stiu toti).

Mai poti incerca la acupunctura. Iti mai taie din pofta de mancare, te reechilibreaza energetic si poate faci si niste miscare.

| moshulica a răspuns:

Am citit parerile celorlalti. Unele se bat cap in cap.
Cititi, tu si familia, despre "tulburări ale comportamentului alimentar" pentru ca, in mod cert, aici se incadreaza problema ta. Veti lua singuri decizia care se impune, adica unde sa va adresati.
Daca nu va descurcati bine cu cautatul pe internet sau nu intelegeti foarte bine, mergeti la medicul de familie si explicati-i problema, fara sa mai amanati. Acesta va face trimiteri catre specializarile medicale potrivite unde trebuie facute investigatii si se va pune un diagnostic exact.
Multa sanatate!

| eluveitie13 a răspuns:

Este o problema foarte delicată. Aceasta problema se formează încă din copilărie (nu stiu ce vârstă ai tu dar daca esti încă la o varsta fragedă lucrurile se pot remedia ceva mai usor). Atunci când te "confrunti" cu mâncare in exces de fapt de confrunti cu stările emotionale ale tale (supărare, furie etc.). Nu cauta remedii in diete si altele de genul. Aceasta problema este pe este la nivelul psihicului de aceea este bine sa consulti un psiholog. Nu exista ca "nu te poate ajuta", poate nu a fost un psiholog bun. Mai cauta. Odata ce ai depistat problema ta esti pe drumul cel bun dar mai ai mult de munca. Trebuie sa te încrezi in fortele tale, sa inveti sa-ti controlezi emotiile si sa ai încredere in tine. Nimic nu se realizează daca stai si-ti plângi de mila, actioneaza si rezolva-ti problema din timp. Sa nu se ajungă la mai rau. Good luck