| Cci23 a întrebat:

Buna tuturor! Am o problema nu stiu cum sa va explic decat asa, imaginati-va ca e cineva in fata dvs cu spatele in picioare, atingand spatele lui pe coaste dreapta jos spre sold are o jena la atingere mai spre interior, nu exterior la coloana, dar jena se simte pe coasta nu pe coloana. Stand in pat culcat si sa ma intorc pe dreapta sa stau pe coaste si pe spate din nou acea jena! Stiti cumva cam ce e?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Sa stii ca ficatul poate iradia durere arareori in zona spatelui, dar de regula ar trebui sa fie resimtita undeva in jurul umarului drept sau putin mai jos, deci in zona superioara-dreapta a spatelui, iar tu descrii durerea ca fiind in zona inferioara-dreapta.
In schimb, un ficat cu probleme sau suprasolicitat, poate declansa probleme si la nivelul altor organe. Poate cauza inflamatii, disfuncii, chiar si colaps in cazuri mai grave, iar acestea, cum ar fi rinichii, ar putea fi cauza acelei dureri.Ficatul proceseaza tot ce intra in corpul nostru. Daca el nu reuseste sa faca asta intr-un mod corect din cauza faptului ca este un ficat bolnav, atunci in mod automat, celelalte organe care depind de aceasta procesare si sintetizare, vor primi cantitativ si calitativ compusi pe care nu ii pot suporta si procesa mai departe in mod normal si pot aparea disfunctii.

Partea buna este ca celulele hepatice au calitatea de a se regenera daca organul nu este distrus in proportii mari.Partea rea este ca daca tu deja il ai usor inflamat si continui cu obiceiurule nesanatoase, mai ales alcoolul, nu numai ca nu se va regenera, dar va continua sa se degradeze pana in punctul in care sa nu mai existe posibilitatea regenerarii.Desigur, asta nu se intampla in cateva luni daca ficatul tau este doar usor marit, dar nici nu cred ca peste cativa ani o sa vrei sa ai probleme grave care sa iti scurteze viata. Poate reusesti sa renunti la alcool. happy Ar fi o decizie inteleapta, chiar daca nu iti da raspunsul la durerea de spate care poate avea "n" cauze.

3 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Din pacate, nimeni nu te poate ajuta astfel.Cauze pot fi cateva zeci: diverse probleme ale coloanei vertebrale, patologice sau mecanice, probleme musculare, ale ligamentelor, tendoanelor, afectiuni ale sistemului nervos, ale oaselor, diverse infectii, afectiuni renale, boli autoimune etc.Chiar si nimic. Poate fi doar un disconfort temporar cauzat de o postura neobisnuita sau solicitanta ori de o miscare brusca, de exemplu.
Singura solutie o reprezinta un medic si investigatiile necesare pentru a descoperi cauza.
Multa sanatate!

| Cci23 explică (pentru Floridori):

Ficatul poate fi? Ca mi s-a zis acum vreo 4 luni ca e inflamat cu vreo 2 cm si sa nu mai beau ..nam mai baut cum beam dar am mai tot baut

| Cci23 explică (pentru Floridori):

Inflamat pe abdomen se vede.dar nah sti ce zic mi s-a zis.ca is tanar 30 ani.e abia inceput de ciroza doar daca continui.am mai baut dar mai slab deci nu stiu ce sa zic

| Floridori a răspuns (pentru Cci23):

Sa stii ca ficatul poate iradia durere arareori in zona spatelui, dar de regula ar trebui sa fie resimtita undeva in jurul umarului drept sau putin mai jos, deci in zona superioara-dreapta a spatelui, iar tu descrii durerea ca fiind in zona inferioara-dreapta.
In schimb, un ficat cu probleme sau suprasolicitat, poate declansa probleme si la nivelul altor organe. Poate cauza inflamatii, disfuncii, chiar si colaps in cazuri mai grave, iar acestea, cum ar fi rinichii, ar putea fi cauza acelei dureri.Ficatul proceseaza tot ce intra in corpul nostru. Daca el nu reuseste sa faca asta intr-un mod corect din cauza faptului ca este un ficat bolnav, atunci in mod automat, celelalte organe care depind de aceasta procesare si sintetizare, vor primi cantitativ si calitativ compusi pe care nu ii pot suporta si procesa mai departe in mod normal si pot aparea disfunctii.

Partea buna este ca celulele hepatice au calitatea de a se regenera daca organul nu este distrus in proportii mari.Partea rea este ca daca tu deja il ai usor inflamat si continui cu obiceiurule nesanatoase, mai ales alcoolul, nu numai ca nu se va regenera, dar va continua sa se degradeze pana in punctul in care sa nu mai existe posibilitatea regenerarii.Desigur, asta nu se intampla in cateva luni daca ficatul tau este doar usor marit, dar nici nu cred ca peste cativa ani o sa vrei sa ai probleme grave care sa iti scurteze viata. Poate reusesti sa renunti la alcool. happy Ar fi o decizie inteleapta, chiar daca nu iti da raspunsul la durerea de spate care poate avea "n" cauze.