| Sarab21 a întrebat:

Bună tuturor. Am o problemă serioasă și i-aș ruga pe unii să nu își bată joc sau să râdă.
Eu în general am probleme cu constipația dar până azi nu am luat-o prea în serios și nu știam că poate fi gravă treaba. În general nu ies câteva zile bune cu scaunul, dar nu am băgat asta în seamă prea tare fiindcă la un moment dat tot ieșeam. Ieri, m-au luat durerile de burtă, simțeam nevoia să merg la baie, dar în zadar, nu am reușit deloc să ies afară. M-am chinuit așa câteva ore, până m-am decis să iau o pastilă dulcolax pentru copii(am 29 ani).
La ceva timp după asta am "apelat" și la supozitoare cu glicerina pentru copii, dar tot în zadar. Am băut apă caldă, am mâncat fructe, am băut ceai de tei, mai luat și un laxativ pentru adulți, am mai luat încă un supozitor și nimic. Niciodată nu mi s-a întâmplat cum mi s-a întâmplat de data asta. Acum, abia la ora 2 noaptea au început laxativele să își facă efectul, în cazul în care am luat pe la ora 16-17...
Simțeam că îmi vine, dar nu reușeam, fundul mă durea îngrozitor de rău și nu puteam să ies, burta mă durea prea tare încât mi-a venit să leșin de câteva ori, să transpir, să tremur. Noroc că părinții mei au fost acasă că sigur muream de la dureri de eram singură..Mama insistă să mergem la spital pentru a afla ce se întâmplă cu digestia mea, să vedem dacă este ceva in neregula de nu ies cu zilele, de mi-a fost asa rău. Acum am reușit să ies foarte moale afară, dar puțin și burta Slavă Domnului, decomadată m-a mai lăsat fiindcă nu puteam să mă țin pe picioare. Voi ați trecut prin așa ceva? Ceva sfaturi?
Îmi este foarte frică de spital în momentele astea și nu știu ce să fac. Să sperăm că durerile infernale nu vor apărea. Multă sănătate tuturor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Tu acum suferi de constipatie cronica si trebuie sa te vada un medic gastroenterolog sa i ti faca o ecografie si niste analize, un rol important o joaca alimentatia daca nu maninci supe ciorbe lichide apă sa bei 2 litrii pe zi organismul nu va reusii sa elimine scaunul, numai minca fast food, si nu in ultimul rind fa miscare mergi pe jos ca asa pui intestinul la treaba, daca tu după ce maninci stai pe scaun sau dormi atunci intestinul este lenes nu munceste si te chinui sa elimini, trebuie sa faci colonoscopie sa vada medicul daca nu ai hemoroizi polipi pe intestin sau alte cauze care ar impiedica tranzitul, trebuie sa ai scaun zilnic uneori chiar de 2 ori pe zi, te simti balonată ai gaze? Scoate din alimentatie painea, mincarea picanta care irită intestinul, cafea daca bei aia te ajuta sa faci treaba mare, problema ta este una serioasa nu este deloc de rîs sau de glumit cu asa ceva, maninca prune ele te vor ajuta sa ai scaun, nu trebuie sa te temi de spital trebuie sa mergi la spital sa te vada un gastroenterolog, daca mai stai asa poti face ocluzie intestinala, inainte cand erai constipata la cate zile faceai treaba mare? Sanatate multa si mergi luni la medicul de familie i ati trimitere la gastroenterolog si vezi ce diagnostic si ce tratament iti va da, si neaparat colonoscopie fara aia nu sti clar ce ai.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Schimba-ti alimentatia. Mai multe supe, ciorbe etc. Daca o tii tot asa poti avea si hemoroizi.

Multumesc pentru funda, sanatate multa si sa ne ti la curent cu starea evolutia sanatatii.

Bună! Cum te mai simti esti mai bine?

| RAY a răspuns:

Nu consumi fibre, dacă ai consuma ar fi totul ok, scrie pe google alimente bogate în fibre și consuma și ovăzul cu lapte ajuta sau senna ceai

| Violleta2022 a răspuns:

Va trebuii sa iei in serios hrana zilnica si sa incepi sa mananci sanatos, ca lipsa hranei normale si sanatoase duce la constipatie dar si la probleme metabolice serioase.

Din atata lucru nu te duci la spital, ca nu-ti pot face acolo nimic, iti dau dulcolax de adulti, ca alea de copii nu au cum sa te ajute pe tine, ditamia barbatul de 30 de ani.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Salate, legume. Varză murată. iaurt, kefir. Supe,, ciorbe. Măncarea uscată și concentrată duce la constipație.

| neprihanitul a răspuns:

Asigura-te in primul rand ca ai o alimentatie corespunzatoare: mananca la ore fixe, mananca incet si mesteca foarte bine mancarea, asigura-te ca mananci suficiente fibre, evita cat poti de mult alimentele uscate cum sunt coveigeii, biscuitii si altele asemenea, fa miscare in fiecare zi (mersul pe jos ajuta foarte mult). In cazul in care nu se rezolva dupa ce ai schimbat stilul de viata si alimentatia mergi la un gastroenterolog. Nu are de ce sa iti fie frica sa mergi la medic. Iti spun din proprie experienta asta.

| Sarab21 explică:

Am 19 ani* Corectorul a pus 29