| sheyla a întrebat:

am si eu o intrebare: de cateva luni mi se umfla picioarele(gleznele) iar pe picioare in jos mi-au aparut niste pete maronii ca niste pistrui. Picioarele mele in jurul gleznelor au inceput sa devina maronii datorita acestor pete.Stiti cumva ce sunt aceste pete si din ce cauza pot aparea? mentionez ca am 1, 64 si 88kg, iar de cativa ani ma confrunt cu o celulita foarte inestetica.Astept raspunsul vostru.Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pare a fi o dermatita de staza cauzata de probleme de intoarcere venoasa. Poate ai varice sau poate fi doar din cauza obezitatii (imi cer scuze, nu as vrea sa te jignesc). Trebuie neaprat sa mergi la un medic, fiindca pielea sufera mult, la un moment dat vor aparea leziuni ulcerate care se vor vindeca extrem de greu. In plus, ai risc de tromboze venoase profunde care iti pot pune viata in pericol.

4 răspunsuri:
| mariobros a răspuns:

Petele pot avea o explicatzie prin prisma unor afectiuni la ficat; s-ar putea sa ai probleme cu eliminarea apei din corp, de asta ai picioarele umflate. incearca sa reduci sarea din alimentatie. oricum un control e necesar. s-auzim de bine!

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Ar fi foarte bine daca ai merge la un consult de specialitate si eu am probleme de acest gen, elimin foarte greu apa din organism si pentru ca nu imi plac foarte mult pastilele beau un ceai antiadipos, care se gaseste la plafar.Cum beau acest ceai ma desumflu imediat, ceea ce nu este indicat spun doctorii, Ceaiul nu este bun, pentru ca devi dependent de el, chestie verificata chiar de mine(asa este, beau ceai nu am edeme, nu beau ceai am edeme). Deci ar fi foarte indicat sa mergeti la un consult de specialitate.

| WhiteWings a răspuns:

Ar trebui sa te duci la un control. poate sa fie ceva si din alimentatie sau sa ai probleme cu circulatia daca se umfla. cel mai bine ar fi sa te consulte un doctor iti va spune cu siguranta ce s`a intamplat.mult succes

| cesege a răspuns:

Organismul tau retine apa.Trebuie facuta o cura de detoxifiere-ceaiuri de urzica, galbenele, coada calului, coada soricelului.Eu am avut probleme cu retentia de apa si am folosit NOPALIN de la CALI VITA-California care m-a ajutat f mult! La Cali Vita sunt si doctori pe care poti sa-i consulti!