Inainte de a lua antibiotice e necesar un exudat faringian.Trebuie insa neaparat antibiotic pe care medicul de familie ti-l prescrie.
Pentru atenuarea durerii si a disconfortului poti sa iei tantum verde sau decasept.Si ceva sfaturi din batrani care insa la fetita mea au dat rezultate bune:un cartof ras peste care se pune putin spirt, invelit intr-o batista si legat la gat cu o esarfa in zona amigdalelor.De asemenea gargara cu apa sarata are efect bun.Insa neaparat eu iti recomand un exudat faringian pentru ca daca ai streptococ in gat s-ar putea sa ai neplaceri mari mai tarziu.Sanatate multa!
Trebuie sa iei un antibiotic pentru asta. Dar pentru aceasta du-te la medic sa-ti dea o reteta.
Hey.Am avut si eu acum vreo 2 luni.
Pai daca nu vrei sa mergi la medic, cumpara de la farmacie claritromicina... Sunt cam mari dar iti trece!:d
De acord, fa exudatul faringian (iti baga un betisor in gat pentru a recolta saliva/mucus pe care il duc la analize) si opreste amigdaitele cu un tratament din timp pentru ca daca ajungi sa faci mai mult de 3 amigdalite pe an vor trebui scoase.
daca vrei detalii despre ce se poate intampla da-mi mesaj privat
Poti sa te operezi ca sa scapi de tot si sa numai ai probleme sau poti face tratament