| deea857 a întrebat:

Buna tuturor. Am si eu o problema, de la un timp am asa o stare de neliniste, de exemplu cand il sun pe prietenul meu si nu raspunde il sun si de 10 ori. De cele mai multe ori doarme sau nu poate sa raspunda dar eu mereu ma gandesc la ceva rau. Ma gandesc ca poate a patit ceva sau daca stiu ca e cu masina ma nelinistesc si mai tare pentru ca incep sa ma gandesc la accidente. La fel se intampla si cand nu dau de parintii mei. Spuneti-mi daca si voua vi se intampla asta, daca da ce faceti ca sa va linistiti. Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Kaveri a răspuns:

Teama provoaca o deformare a modului de a-i percepe pe ceilalti si a perceptiei de sine, cei mai multi oameni inca se identifica in totalitate cu fluxul neincetat de ganduri din mintea lor, cu gandirea compulsiva, repetitiva si fara niciun rost in cea mai mare parte a ei. nu exista niciun EU in afara proceselor de gandire si in afara de emotiile care le insotesc.
Egoul este un conglomerat de forme mentale si tipare mental-emotionale conditionate, care reapar si in care ai investit sentimentul de sine.
Nucleul central al activitatii mentale consta in anumite ganduri, emotii si moduri de reactie, repetitive si persistente si cu care te indentifici cel mai mult. aceasta entitate este insusi tu.
Egoului ii place deosebit de mult sa se planga si sa nutreasca sentimente in legatura cu alti oameni nu neaparat o persoana iubita, atunci cand sesizezi acele ganduri realizeaza ca nu esti acel gand ci acea constienta de el, in acest fel te poti elibera de teama.

4 răspunsuri:
| VadTot a răspuns:

Buna.Cel mai bine este sa nu ti mai faci tot felul de scenarii in mintea ta.pur si simplu sa nu mai crezi cine stie ce si cum., Nu te mai chinui de una singura. Te chinui de una singura.@! Asta faci tu acum! si te faci sa suferi enorm.

| Kaveri a răspuns:

Emotia din spatele intregii activitati a egoului este teama. teama de a fi un nimeni, teama de nonexistenta, teama de moarte.
Dusmanul cel mai mare al egoului este momentul prezent – viata insasi.

| deea857 explică (pentru Kaveri):

Si cum as putea sa scap de aceasta teama care simt ca ma distruge pe interior, ma oboseste

| Kaveri a răspuns (pentru deea857):

Teama provoaca o deformare a modului de a-i percepe pe ceilalti si a perceptiei de sine, cei mai multi oameni inca se identifica in totalitate cu fluxul neincetat de ganduri din mintea lor, cu gandirea compulsiva, repetitiva si fara niciun rost in cea mai mare parte a ei. nu exista niciun EU in afara proceselor de gandire si in afara de emotiile care le insotesc.
Egoul este un conglomerat de forme mentale si tipare mental-emotionale conditionate, care reapar si in care ai investit sentimentul de sine.
Nucleul central al activitatii mentale consta in anumite ganduri, emotii si moduri de reactie, repetitive si persistente si cu care te indentifici cel mai mult. aceasta entitate este insusi tu.
Egoului ii place deosebit de mult sa se planga si sa nutreasca sentimente in legatura cu alti oameni nu neaparat o persoana iubita, atunci cand sesizezi acele ganduri realizeaza ca nu esti acel gand ci acea constienta de el, in acest fel te poti elibera de teama.

| nhgvhyg a răspuns:

Buna,si mie mi se intampla tot timpul cu prietenul meu asta, de exemplu este la munca si conduce, sau nu poate bine, il sun odata, vad ca nu raspunde, nu da cu ocupat...SUN PANA NU RASPUNDE, chiar daca se supara, dar ii trecebig grin, stai linistita, ii iubesti prea mult si iti este teama sa nu pateasca ceva!sad