| sheyla a întrebat:

tuturor! as dori sa aflu si eu ceva:mama mea, in varsta de 65 ani a avut azi dimineata o migrena (sau cel putin asa cred eu ca era)foarte puternica:o durea la ceafa, partea stanga cu ochi cu tot, ii amortise ceafa, gura i se inclestase, nu se mai putea tine pe picioare, avea ameteli si stari de voma, de fapt chiar a vomat. Puteti sa imi spuneti si mie despre ce fel de boala este vb? In cel mai scurt timp voi ajunge la doctor, dar inainte de asta as vrea sa stiu si parerea voastra. Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| micurutza2005 a răspuns:

Pai pot fi mai multe cauze si unele dintre cele mai grave. durerile de cap si voma pot fi de la o criza de fiara, tensiune arteriala mare, sau spasmofilie(lipsa de calciu)sau o insuficienta oxigenare a creierului deci productia de dioxid de carbon e mai mare (hipercapnee)sau hipoxie-lipsa de oxigen de la creier la tesuturi,, dar faptul ca i amortise ceafa si i se inclestase gura poate fi si mai grav adica AVC -accident vascular cerebral poate intr-o intensitate mai mica, sau sa nu fie o tumora la creier care i-a dat starile acestea asa violente, dar nu te speria pana nu mergi la medic cu ea nu se poate spune exact ce a provocat aceste simptome astea sunt doar niste variante ce am spus eu. sanatate si mergeti cat mai repede la dr.

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sunt foarte multe posibilitati. La 65 de ani e improbabil sa faca migrene, dar nu imposibil. Oricum, diagnosticul de migrena ar trebui sa fie unul de excludere. Mai degraba poate fi o criza hipertensiva cu edem cerebral sau chiar un mic accident vascular tranzitor. Trebuie sa o vada neaparat un neurolog si un cardiolog si asta maine cel tarziu.

| ina_4413 a răspuns:

Daca si-a revenit afost un AIT(atac ischemic tranzitoriu), datorat tensiunii arteriale crescute.Sigur nu te-am lamurit dar, ideea e sa mergi urgent la medic deoarece lucrurile se pot complica. la urmatorul puseu de tensiune poate fi mai rau.

| bunicuta55 a răspuns:

Urgent mergi la medic. urgent!