Pai pot fi mai multe cauze si unele dintre cele mai grave. durerile de cap si voma pot fi de la o criza de fiara, tensiune arteriala mare, sau spasmofilie(lipsa de calciu)sau o insuficienta oxigenare a creierului deci productia de dioxid de carbon e mai mare (hipercapnee)sau hipoxie-lipsa de oxigen de la creier la tesuturi,, dar faptul ca i amortise ceafa si i se inclestase gura poate fi si mai grav adica AVC -accident vascular cerebral poate intr-o intensitate mai mica, sau sa nu fie o tumora la creier care i-a dat starile acestea asa violente, dar nu te speria pana nu mergi la medic cu ea nu se poate spune exact ce a provocat aceste simptome astea sunt doar niste variante ce am spus eu. sanatate si mergeti cat mai repede la dr.
Sunt foarte multe posibilitati. La 65 de ani e improbabil sa faca migrene, dar nu imposibil. Oricum, diagnosticul de migrena ar trebui sa fie unul de excludere. Mai degraba poate fi o criza hipertensiva cu edem cerebral sau chiar un mic accident vascular tranzitor. Trebuie sa o vada neaparat un neurolog si un cardiolog si asta maine cel tarziu.
Daca si-a revenit afost un AIT(atac ischemic tranzitoriu), datorat tensiunii arteriale crescute.Sigur nu te-am lamurit dar, ideea e sa mergi urgent la medic deoarece lucrurile se pot complica. la urmatorul puseu de tensiune poate fi mai rau.