| Thecurious a întrebat:

Buna tuturor, ce parere aveti despre branza philadelphia?
Pretul defineste calitate, de cele mai multe ori.
Branza philadelphia are un pret ridicat, insa nu stiu care este valoarea sa nutritionala, deorece nu sunt specificate ingredientele.
Ce stiti despre acest tip de branza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ai atitea sortimente de brinza excelenta facuta in Romania, tu te bagi la rahaturi de import cu adaos comercial "de prost" si te miri de pret? Nici macar nu e eu-stiu-ce minune super-sanatoasa: http://www.alegesanatos.ro/......a-807.html

| Thecurious explică (pentru GabiDumitrescu):

Atunci ce imi recomandati?
Pranza naturala din hale?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Thecurious):

Https://www.raraul.ro/produse/Branza-Proaspata-De-Vaci.html
Si aia din hale ce are? In ce oras traiesti? Mai toate orasele mari - si nu neaparat - au si producatori locali cu 1-2-3 magazine, producatori pe care nu ii gasesti in supermarketuri.

| Furnicuta000 a răspuns:

Aia se foloseste mai mult pentru deserturi, ma refer la crema de branza. Eu zic ca daca esti in Romania nu are rost sa cumperi din aia pentru ca e scumpa si nu are cine stie ce aport nutritiv. Cea mai buna branza de pe piata e cea proaspata (urda este cea mai sanatoasa si cu cele mai multe substante nutritive dintre toate), dar si cea de capra si oaie sunt recomandate, telemeaua e excelenta. Indicat ar fi sa iei de la producatori, de la piata, dar poti gasi si la supermarket branza buna. Eu luam de la Hochland telemea dar acum am vazut ca au aparut mai multe firme, chiar mai bune, cum ar fi Napolact sau Albalact. Sunt si cutiute cu branza proaspata, foarte multe firme romanesti, mie imi place sa iau branza cu smantana. Daca tu vrei crema de branza, sa stii ca asta e cam pe al doilea loc la capitolul substante nutritive, gasesti multe firme, mie imi place cea in forma de butoi (nu mai stiu cum se numeste, cred ca tot Hochland), cu verdeata. De branza topita sa te feresti pentru ca are foarte multe substante bagate in ea. Am fost la Lidl si am citit etichetele de la branza lor topita si m-am ingrozit. Cea de la Hochland e ok daca vrei neaparat branza topita. Mai sunt si variantele la sul, vazusem de la firme romanesti si erau ok la ingrediente si alea. Cascavalul nu e cine stie ce la nutrienti, mult mai bine o telemea decat un cascaval, dar e bun pentru sandvisuri.

| Thecurious explică (pentru Furnicuta000):

Multumesc.
Da, te-ai informat din surse sigure.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru Thecurious):

Era o intrebare?
Nu stiu daca neaparat din surse sigure dar am mai urmarit nutritionisti. Oricum ei se contrazic intre ei. Era una la tv foarte cunoscuta (cred ca Mihaela Bilic daca nu ma insel) care spunea ca branza (in afara de urda si branza proaspata) e doar un condiment ceea ce nu e adevarat, chiar si cascavalul si branza topita sunt bune cat de cat.
Dar ai grija si de unde cumperi, daca nu e vorba de magazine. Zicea la tv ca mai nou micii producatori pun cacareze de oaie in laptele de vaca si vand ca fiind branza proaspata de oaie laughing oile si caprele au lactatie abia in primavara deci nu va lasati pacaliti

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Furnicuta000):

Nici o brinza topita din astea de pe piata nu e ok. Hochland sunt de regula mizerii cu lapte de import - eventual facute afara cu totul, etichetate aici, si vindute cit sa isi scoata si banii de reclame.

| FaraNume1245 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Oile au lactație 80-100 de zile după fătare. Există și oi de lapte, care au lactație 120-240 de zile după fătare. Înțeleg totuși de unde vine misconcepția ta, oile se împerechează natural toamna, deci mieii sunt fătați iarna.

Nu te lua după nutriționiști, mulți n-au habar ce vorbesc.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru FaraNume1245):

Asa a spus un specialis in reportaj, eu nu am oi, nu sunt experta, dar chestia cu oamenii care falsifica branza de oaie e adevarata din pacate...

| Furnicuta000 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pai da, branza topita e pe ultimul loc la capitolul branza.
Sau nu, mai e o "branza" care se numeste specialitate bulgareasca sau ceva de genul care se gaseste la orice magazin si este foarte cumparata de romani pentru ca e cea mai ieftina. Dar de fapt nu se face din lapte ci din niste subatante chimice si soia parca, dar imita branza la gust si textura. Asta ar trebui sa dispara de pe piata.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Furnicuta000):

Tofu e pentru aia de post. Apropos de soia si "brinza". Alea topite, sunt unele acceptabile, dar tot nu se compara cu brinza-brinza.winking

| Furnicuta000 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu, nu despre tofu vorbeam. Uite
https://a1.ro/......52906.html

Dar nici macar soia nu are laughing

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Furnicuta000):

Aha... Feta mai era dubioasa rau. Are si ceva lapte, dar ulei adaugat la greu si alte mizerii.