| AdeeAdelyna83 a întrebat:

Buna tuturor.Cine a mai trecut prin asa ceva? De 3 ani de zile am in fiecare luna sangerari maronii intre menstruatii(plus dureri aproape ca cele de la menstruatie)Acestea dureaza cam 5 zile inainte de inceperea ei si dupa inca 5 zile...sangerez deci in fiecare luna 15 zile.Acest lucru ma afecteaza enorm emotional cat si relatia actuala cu prietenul meu.Mai ales din cauza ca atunci cand facem dragoste am dureri mari in partea stanga.Am fost la vreo 4 medici si niciunul nu a putut sa imi spuna exact din ce cauza.Acum sunt programata in august pentru operatie doar din cauza ca nu stiu ce am si vor sa vada pe viu. :-| Acum 8 ani am fost operata de chist ovarian (stanga)si acum am chisturi pe ovarul stang dar ei spun ca nu e grav.Sa fie altceva sau totusi o endometrioza? Ati mai trecut(fetelor)prin asa ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ca se tot formeaza chisturi ovariene... daca nu ai schimbat in totalitate si dieta de mancare, fiindca mancarea care este saraca in anumite vitamine si minerale, declanseaza formarea de chisturi si fibroame.

| AdeeAdelyna83 explică (pentru Violleta2022):

Am incercat sa mananc si mult mai sanatos.E adevarat cu mancarea mai sanatoasa inca nu reusesc 100% sa ma adaptez din pacate...am luat si anticonceptionale timp de un 1 si tot asa era.Imediat cum am renuntat la ele s-a oprit sangerarea dar la un timp a aparut iar

| Violleta2022 a răspuns (pentru AdeeAdelyna83):

Anticonceptionalele sunt chimicale care iti afetcteaza direct hormonii si cum tu continui s amanci aceeasi mancare nesanatoasa, chisturile continua sa se produca si sa-ti afac rau.
In timp, peste ani, vor apare probleme mari, vei lua mult in greutate, vei avea depresii, fiindca hormonii afectati schimba stare de spirit, vei avea dureri frecvente de burta, la menstruatie va fi mai rau samd.
Totul depidne de tine!
Mananca sanatos: fara prajeli, tocaturi, afumaturi, fara carnati si salamuri.
NUMAI mancarea gatita in casa, legume fructe, carne fripta sau fiarta (Nimic prajit)!

Buna.Apreciez mult ca iti doresti sa ma ajuti.Eu totusi nu inteleg de ce analizele de hormoni au iesit bune(asa a zis doctorul)si de ce vor sa ma opereze...De ce nimeni nu ma intreaba ce mananc. Dieta mea e aproape neschimbata de ani de zile.E adevarat ca nu mananc foarte sanatos doar ca nici nu consider ca exagerez...adica nu mananc doar prajeli.Mancare gatesc pentru fiecare saptamana cate ceva iar fructe si legume mananc aproape in fiecare zi.Chiar nu stiu ce sa mai fac.E si ciudat ca atunci cand am fost operata mi-au zis ca au pastrat o parte din ovar(stang-unde e operatia)dar doctorii la care am fost pentru problema actuala nu imi gasesc la ecografie ovarul drept.

Analizele hormonale mi-au iesit si bine foarte bune, fiind in parametrii normali, dar eu aveam cancer de tiroida.
Explicatia este simpla, ei se uita la parametri generali, nu la masuratori delicate si sofisticate ale tiroidei si nimeni nu stie nimic sigur, pana nu se fac si acelea.

Este stiut in lumea medicala: chisturile se formeaza din cauza inbalansului hormonal, prea mult estrogen... produs de ceea ce mancam, ca altfel nu avem cum sa ne afectam hormonii.
Nu mananci sanatos pe o bucata lunga de vreme, atunci declansezi inbalansul, fiindca toate uleiurile arse, grasimile, tocaturile, salamurile si preparatele de cumparat, contin E-uri care ne afecteaza sanatatea.

Wow! La asta eu nu ma asteptam. Sper cu adevarat ca esti bine si sa nu mai ai asa probleme.Multumesc inca odata pentru sfaturi.O sa incerc din ce in ce mai mult sa mananc mult mai sanatos. Sper sa reusesc dar uneori chiar nu mai stiu cum sa fac.In alimentele din magazine nici nu mai poti avea incredere?

Am sa sterg informatia despre mine, acum ca ai citit-o... ma poti contacta in privat, daca doresti.

6 răspunsuri: