anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

tuturor. Cu ce pot seda un caine suficient de puternic incat sa il pot pune intr-o lesa si sa il duc la sterilizat? Este un caine maidanez pe care am incercat sa il tranchilizez ca un gel de la vet dar nu a functionat (nu a luat toata doza, a simtit mirosul in mancarea in care l-am pus). Un somnifer de uz uman ar fi mai eficient? Si in ce dozaj la o catelusa cu o greutate estimata la 10-12 kg. Am 2 pastile de fenobarbital, dar am vazut ca se folosesc si la tratamentul cainilor cu epilespie, deci nu stiu in ce masura ar avea efectul dorit de mine, adica sa nu mai poata fugi. Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

In ce priveste efectul medicamentelor la ciini, el poate fi cit se poate de divers. Din experienta o zic. Cindva, fiind foarte bolnav, cu o nevoie de liniste imensa, am dat niste pastile de dormit bagate in sandwich-uri cu carne la doi ciini diferiti ca rasa care latrau mai tot timpul in spatele blocului meu, unde si eu aveam geamul de la dormitor. Pastilele erau aceleasi, nu mai stiu acum de care, dar daca la primul ciine si-au facut efectul, si saptamini dupa aceea nu a mai facut galagie decat rar de tot, la al doilea nu s-a schimbat absolut nimic, desi, dupa prima experienta, eram bucuros stiind ca pastilele vor fi eficiente happy.
Nu poti sti ce efect va avea fenobarbitalul pana ce nu il vei incerca. Rau nu are ce sa-i faca, in cateva ore medicamentul va iesi din sange si el isi va reveni, orice s-ar intampla.

| irineirina a răspuns (pentru cristi202):

Cabinetul veterinar la care am programat cățelușa în urma cu aproximativ 1luna când am ratat sa o prind a specificat necesitatea lesei si mai ales a cuștii în cazul unui câine fără stăpân. La cușca eu as fi renunțat bucuroasă, mai ales că nu am si a trebuit sa împrumut de la cineva. În altă ordine de idei, stiu ca diferă efectul de la câine la câine, ca sunt multe șanse ca tranchilizantul să nu își facă efectul mai ales dacă este agitat si ii este frica. Caut totuși ceva cu cât mai multe șanse de succes. Nu pot încerca aiurea de mai multe ori, așa cum am spus, fac o programare la veterinar, plec de la serviciu pentru treaba asta si e importanta sa reușesc pentru că va face iar pui in curând. Ultima dată a avut 7. Cu greu se găsesc adoptatori.

| cristi202 a răspuns (pentru irineirina):

Aha, deci lesa e o cerinta a veterinarului. Iarta-ne noua sfinta noastra ignoranta! happy
Dar veterinarul nu are sau nu stie ce sa ii dai ca sa il poti duce fara probleme? L-ai intrebat pe el daca exista ceva?

| irineirina a răspuns (pentru cristi202):

Mi-a dat gelul ala care nu a avut efect. Îți iert inca o data ignoranta cauzată de necitirea atentă a întrebării mele fără rost aici, văd

| K0sti a răspuns:

Daca-l sedezi, il iei in brate, nu in lesa...cam logic nu?

| irineirina a răspuns (pentru K0sti):

Mi-ai "raspuns" ca sa nu taci. Il sedez, ii pun o lesa, il iau in brate si il pun intr-o cusca pe care o transport cu masina pana la veterinar. Suficient de detaliat?

| K0sti a răspuns (pentru irineirina):

Bravo! Vezi, detaliile fac diferenta! Sa tii minte asta!

| irineirina a răspuns (pentru K0sti):

Te plictisești rău.

| cristi202 a răspuns (pentru irineirina):

De ce sa ii mai pui lesa daca el doarme?