| MititiCa a întrebat:

Buna tuturorbig grin.
Am o problema si as vrea niste sfaturi de la voi.
in ultima luna, am avut niste stari tare ciudate. adica mie foarte, foarte rau. ajung aproape in prag de lesin, sunt lipsita de vlaga, nu am chef de nimic. si ma tine cam 2 zile. in luna asta am patit`o deja de 2 ori. e naspa ca nu stiu ce am.
sa fie de la lipsa de calciu? sau eu stiu.
de obicei i`au o fiola de Algocalmin si, in 2 zile imi trece.
deci stie cineva ce pot avea?big grin.

PS:cred ca am anumite probleme cu inima, adica. atunci cand fac un efort mai mare, cum ar fi sa ma joc fotbal, sa aleg, sa merg cu bicicleta, in secunda 2 de abia mai respir. si mai patesc seara cand ma pun sa dorm, efectiv nu`mi pot trage aer in piept pana nu ma ridic in fund. DC?
ajutati`ma va rog. ai mei zic ca nu am nimic, dar totusi sunt destul de ingrjoratastraight facesad

fundita + voturi. (mz:*:*)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Ce inseamna pana la urma acest lesin cum este numit de popor? Doctor Ioana Dumitriu, medic primar de medicina de urgenta de la Spitalul clinic de urgenta "Sf. Pantelimon", spune ca analizand lesinul ar trebui sa vorbesti de aproape toata medicina. Fiindca o multime de boli pot conduce la starile de lipotimie si sincopa, asa cum denumeste stiinta medicala acea cadere de-a-n picioarelea cu sau fara pierderea cunostintei. Cand se ajung la camerele de garda ale unor spitale, cei care au lesinat zic ca s-a-ntamplat ceva cu starea lor de sanatate si nu s-au mai tinut pe picioare. Inainte de aplicarea unui tratament, medicul il intreaba pe cel care a trecut prin acest episod neplacut daca a stiut ce se intampla cu el in timp ce zacuze pe jos, ce boli are si ce semne a avut inainte de starea de lesin. Toate acestea pot incadra corect episodul de lesin, pentru a se sti de unde se apuca interventia medicala.

Lipotimia este acea stare de lesin in care omul isi pastreaza cunostinta. El se vaita ca nu s-a mai putut tine pe picioare, a cazut dupa ce l-a luat o ameteala, dar fiind cazut a realizat si auzit ce se intampla in jurul lui, dar nu putea raspunde si nici reactiona. Un exemplu clasic de lipotimie se intampla des duminica la biserica, atunci cand se duc multe femei, de exemplu, fara sa manance, pentru a putea fi impartasite. Ele stau timp indelungat in picioare, in caldura si deodata femeile respective simt ca le ia o sfarseala, vad negru in fata ochilor si incep sa se prelinga spre podea. Cei din jur adesea sesizeaza, o sprijina si femeia este asezata pe ceva. Aceasta lipotimie este deci individualizata prin faptul ca omul nu si-a pierdut starea de cunostinta.

1 răspuns:
| express11 a răspuns:

Du-te la doctorul de familie