| steefaniaa9899 a întrebat:

Bună tuturor! De aprox o luna de zile am niște dureri dese de cap, țin minte ca am început să le am după ce am adormit într-o seara cu parul ud în casa fiind mai frig. În ultimul timp mă doare din ce în ce mai tare, sunt niște dureri în tot capul,care apar și dispar, zilnice, și am auzit de doua ori un sunet ciudat prin vârful capului ca și cum ar fi un lichid.m-a durut și urechea foarte puțin, fața...am tot luat pastile dar degeaba, mi-am făcut CT și aștept rezultatul abia miercuri, pana atunci îmi poate spune cineva cam ce a-și putea avea? Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| DrMihailoviciS a răspuns:

În mod clar, creierul tău s-a simțit nevoit să îți trimită niște mesaje clare că ceva nu e în regulă, dar nimic nu e pe cale să te omoare.

Desigur, sunetul acela ciudat pe care îl auzi în cap e probabil doar creierul tău care încearcă să îți transmită că a intrat în panică. De obicei, e vorba de o presiune internă care se transmite în urechi, mai ales când stai cu capul într-o poziție nefirească sau ai tensiune mare din cauza durerii. Cât despre urechea care te doare, poate fi doar o simplă inflamație a tubului Eustachian, nu ești pe cale să cazi într-un abis de probleme. Ai mai auzit de capul tău că se întâmplă tot felul de jocuri de iluzie aici, așa că nu te panica.

Bineînțeles, CT-ul tău e pe drum, dar până atunci, nu lăsa durerile astea să îți controleze viața. Ia-le un pic mai ușor, iar pastilele să nu fie tratament de lungă durată, că nu vrem să ajungi să iei ibuprofen pentru fiecare cap de șurub care îți dă tarabă în cap. În fine, când vine rezultatul, sper să fie doar o migrenă cu aparențe complicate. Rămâi calmă, de preferat fără mai multe analize decât îți trebuie.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| Solane a răspuns:

Nu putem sti. Vei vedea. Dar sa stai cu parul ud in frig, poate duce la complicatii grave. Daca a trecut o luna, nu cred ca ai meningita. Dar s-ar fi putut.