anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,tuturor! De catva timp imi este foarte rau..Am fost si mi-am facut analize si totul e ok, dar am stari de greata si dureri abdominale in partea dreapta.(Tin sa precizezi ca nu am facut absolut nimic 18+)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Problemele prezentate de tine sunt cauzate de anxietate, sunt simptomele anxietatii, a agitației, a stresului psihologic și se manifesta prin dureri somatice, în realitate de fapt nu prezinți nici o patologie preexistenta. Anxietatea se poate manifesta sub foarte multe forme bizare, neînțelese, și poate imita datorita simptomelor foarte multe afecțiuni datorita somatizarii ( ghost symptoms)
Astea sunt simptomele digestive ale anxietatii:
- durerea abdominală, greața, diareea, indigestia, gura uscată sau bolusul.
Stresul accentuat si emotiile pot duce la dureri stomacale si alte probleme digestive din cauza faptului ca intestinele au un grad crescut de sensibilitate si sunt intesate de nervi, la fel ca si creierul. Legatura dintre emotiile ridicate si stres este explicabila prin faptul ca intestinele sunt, dupa creier, cea mai mare zona cu nervi din organism.

Situatiile stresante care coplesesc o persoana se concretizeaza adesea si in simptome fizice foarte evidente care se concentreaza in jurul tractului digestiv. In cele mai multe cazuri, cand un individ experimenteaza situatii stresante, sufera concomitent si de dureri/arsuri stomacale si de diaree. Totul revine la parametrii normali atunci cand conjuncturile stresante incep sa dispara

-Consuma alimente ce conțin bacterii probiotice
Aceasta metoda de tratament este una foarte eficienta. Alimentele si suplimentele care contin culturi vii de bacterii de Lactobacillus si Bifidobacterium mentin echilibrul natural al florei intestinale si pot reduce inflamatia, un factor ce poate creste sensibilitatea intestinelor. Alege sa consumi iaurturi care contin culturi vii de astfel de bacterii si alte alimente fermentate.

-Consuma banane; Bananele au capacitatea de a calma stomacul, dar si diareea si acizii care pot cauza probleme stomacale. In cazul in care suferi de arsuri gastrice, dureri sau alte probleme de stomac, consumati o banana.

-Terapii de relaxare minte-corp. Conexiunea creier-intestine influenteaza dezvoltarea sindromului de colon iritabil. S-a demonstrat prin practica, faptul ca aceste terapii pot ameliora simptomele acestei afectiuni. Psihoterapia, hipnoterapia si terapia cognitiva de comportament (relaxarea biofeedback, relaxarea progresiva a musculaturii si de gestionare a stresului) pot solutiona problemele intestinale

- evita cafeina, sucurile acidulate, mâncarea picanta, cola, pepsi, sosurile, prăjelile, mâncarea grasa, mâncarea procesata, June food-ul, redu dulciurile.

Consuma ceai de sunătoare, 2-3 pahare de ceai la 2 zile, timp de 2-3 săptămâni, apoi pauza 2-3 săptămâni, si apoi din nou același ciclu.
Poți lua și magne b6 o luna de zile, ajuta pe anxietate.
Masajul terapeutic, relaxant, cel cu acupunctura
Sportul făcut regulat
Dormit între 22:00 si 02:00 fiindcă atunci se produce natural melatonina de către creier.
Dacă ai fost la gastroenterolog si ti-o spus ca nu ai nimic, atunci e de la anxietate 100%

13 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Încearcă sa mănânci echilibrat, și pentru un timp sa nu mănânci alimente "grele" cu multe grăsimi sau multe dulciuri. Consuma multe lichide, ceaiuri. S-ar putea sa fie vina colecistului dacă tu spui ca ai greață. Deci grija la alimentație.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Parcă aveai 17 ani, ieri-alaltăieri. Acum ai 18+?
Poate că am înțeles eu greșit.

In dreapta e apendicele. Dar, durerea poate iradia si de la rinichiul drept. Vorbeste cu medicul de familie.

| denidenisa2139 a răspuns (pentru floresdemayo):

Ma refeream ca nu am intretinut relatii sexuale, stiti? Inca am 17.Am vorbit si a zis ca sunt ok...si sunt operata de apendicita.Deci nu stiu...

| denidenisa2139 a răspuns (pentru Nirvanaaa):

Nu am mai mancat grasimi,dulciuri, prajeli, etc de foarte mult timp.Iar alimente grele nu mananc.
Si lichide beau, exemplu ceaiuri, apa si ceva fresh de portocale

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Iar acum o sa îți prezint toate simptomele anxietatii, ca să o înțelegi mai bine, și sa nu te mai duci la n doctori.
Simptome anxietate:
Roșeață
Dificultăți de respirație
Dureri în piept
Senzație de tremor
Dificultăți de concentrare
Tuse
Dificultăți de vorbire
Probleme de digestie
Amețeală
Frică irațională
Senzație de copleșeală
Tremurături
Dureri de cap
Palpitații
Hiperventilație
Insomnie
Senzație de lipsa aerului
Greață
Iritabilitate
Mușchi tensionați
Transpirație excesivă
Neliniste
Respirația accelerată
Bătăi puternice ale inimii
Comportament nervos
Reacții fiziologice
Gânduri negative
Gânduri obsesive
Gânduri nebunești
Gânduri iraționale
Gânduri violente
Gânduri ciudate
Gânduri intruzive
Starea modificată a realității
Depersonalizarea (senzația că ieși din propriul corp)
Derealizarea (lumea pare distorsionată)
Pierderea memoriei
Senzația că ești blocat în propria minte
Sentimente copleșitoare
Reducerea capacității de învățare
Pierderea memoriei pe termen scurt
Teama de a pierde controlul
Teama de a înnebuni
Agresivitate și
Violență
Agitație
Furie
Apatie
Isterie
Impulsivitate
Iritabilitate
Izolare
Singurătate
Tristețe intensă
Gânduri suicidale
ipohondria sau frica de boala,
frica de moarte
sau frica de a muri,
frica de a-ți pierde mințile
sau că ai o boală gravă nedectată,
că vei face lucruri jenante în public,
că ți se va face rău în public,
că te vei ineca
sau sufoca,
că îți vei pierde controlul sau
că nu mai poți respira.
tensiunea musculară,
dureri de spate
și dureri de membre,
mușchi slăbiți,
durere de mușchi sau
spasme.
dureri de cap,
senzație de ceață mentală,
migrene,
senzație de răceală la nivelul feței,
amețeală,
bâzâit puternic în urechi,
presiuni ciudate în cap,
senzație de furnicături
și tremurături la nivelul feței,
scrâșnit din dinți,
căderea părului,
maxilar încleștat
sau maxilar dureros,
senzație pulsatorie la nivelul urechii,
mâncărimi la urechi,
cap greu.
senzația de furnicături în gură,
arsuri în gură,
senzația de nod în gât,
poftă excesivă de zahăr,
constipație,
diaree,
dificultate la înghițire,
gust metalic în gură,
gură uscată,
spasme esofag,
dureri abdominale,
abdomen încordat,
flatulențe excesive,
râgâit,
colon iritabil,
balonare,
dureri la nivelul stomacului,
vărsături,
greață,
tulburări de vorbire,
amestecarea cuvintelor,
răgușeală,
modificarea vocii,
urgența de a merge la toaletă,
urinarea excesivă și frecventă,
dureri în zona genitală
furnicături în mâini,
transpirație excesivă la subraț,
durere de brațe și
senzație de mâini reci.

Durere în piept
Senzația de presiune în piept
Palpitații
Senzația de insuficiență respiratorie
Puls neregulat
Senzația că nu poți respira
Senzația sau că te sufoci
Înțepături în piept
Senzația de rigiditate în jurul toracelui
Căscat excesiv
senzație de arsuri la nivelul pielii,
amorțeală,
amorteala fetei;
furnicături,
erupții,
piele roșie pe față,
piele roșie pe gât,
piele roșie pe piept,
picioare reci,
transpirație excesivă,
nas înfundat,
modificări de culoare a pielii,
apariția petelor cutanate,
sensibilitate crescută a pielii,
senzație de înțepături.
privirea încețoșată,
senzația de ochi uscați
sau, din contră, de ochi prea umeziți,
poți fi mai sensibil la lumină,
poți avea vederea distorsionată sau
percepția greșită în privire

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns (pentru denidenisa2139):

Aha, deci la relatii sexuale te refereai? Atunci, trebuia să scrii +13, nu + 18 (că așa e moda).winking
Să știi că constipația mai poate da stări de greață, insotite de dureri abdominale.
Schimbă medicul, solicita să faci un CT sau un RMN (să fii sigură că nu e vorba de col uterin dureros sau vreo durere de ovare).
Sănătate multă!

| denidenisa2139 a răspuns (pentru floresdemayo):

Multumesc mult!

| denidenisa2139 a răspuns (pentru anonim_4396):

Omule,esti minunat.Mersi mult pentru asa raspuns...Raman datoare

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru denidenisa2139):

Ti-am zis niște chestii care nici psihiatrii nu ți le spun, ca sunt praf, dau tratament, de multe ori eronat care fac mai mult rău, îți presxrje rețeta, iti ia banii, și te așteaptă din nou peste 2 luni sa îți dea același tratament de cacao care e apa de ploaie, dar nu iti explica mecanismele depresiei si a anxietatii si cum sa o controlezi, te asculta puțin, mocane sa fie zis ceva acolo dar tot nu primești un sfat util,sunt praf medicii psihiatrii Romani,bine nu toți, dar e greu sa dai de unul bun,serios care sa îl intereseze persoana ta, sa te ajute fără sa vadă valuta. Este foarte greu de controlat anxietatea dacă a ajuns în stadiu cronic, dar uneori fără tratament îți poate afecta grav viata sociala, relațiile interumane. Te-ar ajuta și terapia cognitiva.
Nu ai cu ce sa ramai datoare, eu de aia mi-am făcut cont sa ajut oamenii, nu cred ca exista om pe TPU care sa știe mai multe chestii despre anxietate decât mine, și medicii m-au lăudat.
Iubirea ajuta cel mai mult, este inamicul nr 1 în depresie și anxietate, atunci când iubești și ești iubita. Și un cățeluș, sau un animalul calmează foarte mult, ei îți transmit iubire reala un comparație cu oamenii care mereu sunt pe interes.
Plimbatul zilnic unui puppy este o adevărată terapie pentru cei cu probleme emoționale

Ohh,chestia cu animalul e foarte adevarata...Iar de iubire n-am parte...

anonim_4396

Nici eu nu am parte de iubire asa ca suntem chit happy anxietatea ta se poate vindeca fără a recadea,dar dacă ai și atacuri de panica apărute din senin,dara motiv real, atunci este mai complicat, anxietatea poate veni la pachet cu depresia,dar uneori cauzele nu sunt mereu de natură psihică, poate fi cauzate și de niște probleme organice, probleme ale glandei tiroide de exemplu, sau de ficat, boli autoimune, dar de multe ori se declanșează de la un dezechilibru chimic al creierului, pur și simplu te-ai nascut cu vulnerabilitate genetica, erai predispusa sa dezvolți astfel de probleme indiferent de mediu, de fapt era suficient o scânteie sa aducă la suprafață simptomele, anxietatea exista deja, tu nu știai, era inactiva, ea s-a cristalizat din adolescenta și simptomele au apărut la suptafata din cauza acelei scântei care a fost picatura ce a umplut paharul, tu în sinea ta știai ca ceva nu e în regula cu tine în unele circumstanțe, dar evitai mereu acele stări, de fapt aia era anxietatea de care tu nu știai nimic despre ea.

Mai,zic sa te opresti ca ma lasi fara cuvinte si deja ti-am multumit si chiar nu stiu ce sa ti mai spun...

anonim_4396

Ok,o sa ma opresc rolling on the floor
Nu trebuie sa spui nimic, TPU = Toți pentru unul, dar poate fi și unul pentru toți.