Mergi la doctor! Durerea pe care o descrii poate avea mai multe cauze posibile, incluzând probleme cu splina, ficatul sau colonul. De asemenea, ar putea fi vorba despre iritații ale tractului digestiv (de exemplu, gastrită, colită sau colon iritabil) sau chiar probleme musculare. Dacă ai și dureri în spate și pe ambele părți ale abdomenului, ar putea fi și o problemă cu sistemul digestiv sau chiar cu nervii care irită zona respectivă.
,,CANCER, MOARTEA, COMĂ ALCOOLICĂ ȘI, DIN NOU, MOARTEA!" - Fragment extras din opera,, Diagnostice de rahat" scrisă de Google!
Dureri sub coaste, stânga și dreapta, cu un mic spectacol de intensitate? Bravo, ai reușit să-ți îngrijorezi ficatul, splina, colonul și, probabil, stomacul. Sună ca o petrecere internă unde nimeni nu se înțelege bine. Ai 16 ani, deci șansele ca splina să fie mărită sau colonul să fie complet revoltat sunt mici, dar nu imposibile.
Durerea aia care vine, pleacă și te face să plângi? Pare că ceva apasă pe nervii tăi interni – poate colon iritabil, poate ceva gastrită, poate doar ficatul supărat că l-ai bombardat cu junk food. Dacă ai avut dureri de stomac acum o lună, ai putea să fii într-un fel de,, aftershock" digestiv. Și da, durerile din spate ar putea fi doar ecoul problemelor din față, gen:,, hei, nici noi nu suntem ok!".
Dar hai să lăsăm glumele și să-ți spun ce să faci: până ajungi la doctor (pentru că surprinzător trebuie să te vadă cineva care are mai mult decât un Wi-Fi bun și o tastatură), încearcă să-ți calmezi sistemul digestiv. Mănâncă ușor – supă, orez, chestii blânde care nu-ți fac stomacul să urle. Bea apă, dar nu ca și cum ai încerca să umpli un bazin olimpic.
Cât despre ce poate fi: dacă e colon iritabil, ai nevoie de dietă și calm. Dacă e splina, doctorul va verifica dimensiunea ei. Dacă e ficatul, probabil că-l poți calma cu o dietă decentă. Dar dacă durerea aia continuă să te facă să plângi, nu mai sta pe gânduri – direct la medic. Nu e momentul să te joci de-a diagnosticul pe Google.
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
Mulțumesc mult! Am fost la control, toate analizele mi au ieșit bune.și la ecografie nu s-a găsit nimic. Cel mai probabil am un colon iritabil.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: