Intră pe net şi pune intrebarea! -după orice operaţie, omul e la fel?
Nu!
Încearcă să nu mai spui bazaconii cum că te sinucizi dacă nu mai poţi face box!
Gândeşte-te că box-ul tău duce în final la demenţă!
(Eu personal am stat de vorba cu Mihai Leu şi săracu se plângea şi el ca Omu, -mai bine nu boxam. )una peste alta, tu vrei să te încurajez, să îţi spun-lasa că o să fie bine?
Nu! Nu o să fie mai bine, când vei ajunge la vreo 45-50 o să înceapă durerile, mai ales când presiunea e crescută din cauza vremii.
Până atunci dacă îţi ai grijă (fără mortal kombat) s-ar putea să nu fi nevoit să suferi. Succes! (Şi multă sănătate)
Nu gandi asa. Gandeste-te in primul rand ca totul va fi bine. E o incercare, un test, un hop care trebuie sa il sari. Isi are rostul in viata ta, sa stii. E spre bine..eu asa cred si asa sper. Poate vei fi nevoit sa renunti la box si la alte activitati fizice o vreme, dar nu ai de unde sa stii cu ce iti vei inlocui timpul acela liber. Poate vei citi mai multe carti, poate vei scrie despre viata ta o carte, poate vei avea un blog sau chiar un vlog, poate te vei inscrie la un curs sau un club de ceva si vei cunoaste persoane minunate pe care nici nu te gandeai vreodata ca le vei putea cunoaste. Viata nu este doar despre o problema la un picior, nici nu e doar despre box sau alte activiati care le faci in timpul liber. Viata iti ofera astfel de momente ca sa vezi lucrurile si altfel. Si ce daca o vei lua de la capat? Ce daca? Esti tanar, ai vointa si ambitie. Poate dupa cativa ani vei putea sa faci din nou mai multa miscare. Daca din aceasta cauza tu vei descoperi ceva ce iti place... poate fi orice. Da-i o sansa si acestei mici nefericiri, ca sa poti vedea ce e dupa ea. Sunt asa sigura ca acest mic lucru nu te va opri sa iubesti, sa visezi, sa fii tu insuti si sa traiesti. Bucura-te de tine, oricum ai fi! Tu nu esti doar ce arati..nu uita asta. Capul sus si nu-ti fie frica. Sunt o gramada de persoane in jurul tau care te iubesc si te vor iubi indiferent de ceea ce va urma. Ai incredere in destin. Nu te dezamageste niciodata. Toate bune!
Dar proteza nu este mobila? Cu siguranta ca da.
Totusi, nici oamenilor sanatosi nu le recomand sporturile dure, de violenta, si de asemenea nici cele de competitie. Cu cat mai mult ca box-ul face parte din ambele categorii de sporturi: si dure si de competitie.
Priveste lucrurile cu maturitate, asa cum trebuiesc vazute. Noi nu putem sa face tot ce ne place.
La tine a fost un accident, o lovitura in timpul antrenamentului/concursului sau a aparut de la sine? Oricum, de la sine ma indoiesc ca ar fi aparut. Articulatiile trebuiesc incalzite inainte de orice antrenament sau concurs. Probabil ca problema nu a aparut dintr-o data; daca a dat semnale mai dinainte iar tu le-ai ingnorat, atunci ce se mai poate spune? Tu stii cel mai bine cum au decurs lucrurile. Eu doar vreau sa te ajut ca sa le vezi cu maturitate. Pentru ca multi oameni trec prin imprejurari dificile ca si tine, si se intreaba cum de s-a intamplat lucrul acesta lor. Ce vreau sa spun este ca nimic nu este la intamplare. Mai mult, toate lucrurile, oricat de dificile ni s-ar parea ca sunt, toate sunt tinute sub control de mana divina a Tatalui nostru ceresc. Daca vei aduce problema ta inaintea Lui, daca iti vei pune increderea in El, daca vei nadajdui si te vei sprijini pe ajutorul Lui, atunci viata ta va capata din nou sens; un sens chiar mai mare si mai de dorit decat l-ai avut pe acesta care iti pare ca l-ai pierdut. Oamenii trebuie sa invete sa se increada in Dumnezeu la bune si la rele. Caci orice rau este spre binele nostru. Daca vei privi cu o astfel de maturitate lucrurile, atunci niciodata nu-ti vei pierde echilibrul vietii: speranta; iar si atunci daca il vei pierde, il vei putea gasi iarasi.
La fel cum te increzi intr-un medic si nadajduiesti in ajutorul lui, tot la fel -si chiar mai mult- trebuie sa te increzi in Dumnezeu si sa speri in ajutorul Lui.
In orice lucru, eu iti spun sa te bucuri, si multumeste-I lui Dumnezeu. Chiar acum in situatia in care esti -pentru ca nu s-a intamplat ceva mai rau de atat. Dumnezeu poate sa iti aduca vindecarea dorita.
M-am rugat si ma voi ruga pentru tine.
Buna!
Gonartroza atat de avansata la 17 ani? Ai avut vreo accidentare urata?
Este foarte rara situatia cand se pune proteza de genunchi la varsta asta!
Eu zic sa consulti mai multe pareri. Mai cere o parere de la un alt ortoped.
Lucrez in kinetoterapie + am avut si eu probleme cu genunchii si asta este sfatul meu. O parere in plus nu strica niciodata.
Si chiar de va fi cazul de protezare (ceea ce nu cred), dupa o perioada buna de recuperare medicala te vei putea intoarce la activitatea sportiva.
Ai grija de articulatiile tale. Nu uita ca sportul, mai ales cel de performanta are nevoie si de alimentatie si odihna bogate. Poti suplimenta si cu vitamine.
Succes!
Ah..si ti-a zis ca iti va pune proteza sau ca iti va face doar o curatare de menisc...artroscopie?
Ce ti-a zis mai exact?
Vorbeste cu medicul tau de familie si sa încerci un tratamentul de o luna cu siropul COLAGEN MENU pentru tratarea artrozelor si refacerea colagenului la toate articulatiile!
anonim_4396 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă: