Fetito esti la cel mai bun liceu din oras. Ti-au suprasolicitat aia creierul. De aia plangi. Acuma nici sa te duci la unul mediocru ca o fi plin de tarani.
Mergi la un psihoholog, da unul bun. Vezi sa nu fie vreun analfabet, ca ajungi sa-i dai tu lectii lui apoi
Oare asta o fi cauza? adică chiar am învățat să intru la acel liceu, decât să merg la unul slab mai bine lasă, mă stresez asta e clar
Desigur, psihologul e recomandat.
Dar ca sfat general, nu trebuie sa te descurajezi. Doar pentru ca iti lipseste ceva nu inseamna ca e o problema mare. Nu e neaparat o problema ca plangi, nu o percepe ca pe ceva dezastruos. Te descarci si bine faci. E destul de dificil, viata e grea pentru foarte multi dintre noi si neajunsurile sunt si mai multe.
Cu timpul dobandesti rezilienta si chiar vei intrece multe asteptari. Ai grija insa sa nu iei prea in serios lipsa parintilor si nici sa incerci prea tare sa compensezi cu scoala. Nu te va ajuta asa de mult in viata, te vei consuma cu putin folos mai tarziu. Doar cauta sa te mentii emotional si sa iti cauti fericirea in pasii urmatori ai vietii de adult.
Cunosc persoane care s-au stresat datorita parintilor denaturati sau divortati si au ajuns la boli grave datorita stresului si obsesiei de a munci si a isi indrepta viata, sau de a trai eliberati de familii dificile. Femei din familii destramate muncesc pana le ia diabetul, baieti din familii bolnave psihic ajung cu droguri, alcool si steroizi si mor de ciroza sau cancer pulmonar la 20-30 de ani.
E o viata foarte dificila, riscurile sunt masive sa traiesti in trecut, sa iti ramana problema in minte si sa nu depasesti lipsa. O vei depasi, toti depasim greutatile, fie mari fie mici. Incearca sa te bucuri ca nu ti-au ramas leziuni permanente in organism, ca nu ai boli grave ramase asupra ta. Eu am ramas cu multe daune, si mi-e foarte greu sa le repar si sa traiesc cu ele, desi trecutul l-am dat de mult uitarii.
E un mare privilegiu sa fii inca in mentinere buna, si sa poti sa traiesti o viata normala. Asta te va ajuta sa depasesti trecutul fara nicio problema.
Buna! Vreau sa spun ca si eu am trecut prin ceva asemanator, acum merg la psiholog de vreo 3 ani si sunt mult mai bine. O sa fie ok, nu o sa suferi pentru totdeauna, daca depui efort sa te vindeci, o sa te vindeci. Incearca sa ceri ajutor din partea apropiatilor si eu chiar as recomanda psihologul. Legat de parintii tai, eu cred ca e normal sa suferi ca au divortat, mai ales ca erai foarte mica, insa te-as sfatui sa incerci sa nu te mai compari cu alte familii, pentru ca fiecare familie are problemele ei, chiar daca nu pare. Stiu ca e greu, de asta am zis sa incerci. Sper sa fii mai ok pe viitor!?
Pot merge la psiholog singură? Adică fără părinți
Cati ani ai? Daca esti minora trebuie sa mergi cu parintii la prima sedinta, iar pe parcurs psihologul o sa ii tina la curent despre tine si starea ta (e confidentiala conversatia atata timp cat nu vrei sa ti faci rau tie sau altora)
Am 16
Dar ai mei nu m-ar lăsa să mergem și de aia aș prefera singură
Merg**
Aaa, da, scuze, am uitat ca ai scris. Da, o sa trebuiasca sa mergi cu ai tai. Dar cred ca poti sa alegi sa mergi doar cu un parinte, deci explica-i parintelui cu care te intelegi mai bine ce se intampla si spune-i ca vrei sa incerci sa mergi la psiholog. Stiu ca e greu sa ai discutia asta, dar te va ajuta pe parcurs. Daca nu poti sa-i spui face to face, scrie-i o scrisoare
Da, dar va cam trebui sa le spui… adica nu poti sa te duci de capul tau, plus ca banuiesc ca nu lucrezi inca (vorbesc de bani). incearca sa le explici cu rabdare, da-le argumente, incearca sa ii faci sa vada lucrurile din perspectiva ta