| Anya_1437 a întrebat:

Fetele am si eu o problema...am 14 ani fara o luna si primul ciclu al meu a fot pe 11 aprilie 2010 care a durat 1 zi.De atunci nu mi-a mai venit deloc.cand stiu ca imi va veni ciclul pentru a 2 oara? Acea chestie alba imi spune ca se apropie ciclul nu? Eu am un an si ceva de cand mi-a venit acea chestie alba.Ma ajuta careva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu te ingrijora, la varsta ta este normal ce ti se intampla. Prima menstruatie apare de obicei cam in primii doi ani de la aparitia secretiei vaginale. Dar tu ai avut deja prima menstruatie. Stiu fete care au avut, dupa prima menstruatie, o pauza de un an, fara ca asta sa fie ceva periculos.

5 răspunsuri:
| SteffishoOr a răspuns:

Acea 'chestie' nu are nicio legatura cu ciclul tau. nu ai de unde sa stii, dar incearca sa fii atenta la semnele obisnuite (durere de burta, durerea sanilor) ce anunta venirea menstruatiei.

| moniii a răspuns:

Daca ti-a venit doar atunci inseamna ca iti poatre veni pe 11 aprilie 2011 si vorbeste si uh cu mama ta big grin cand i-a venit ei in jurul anilor ei iti poate veni si tie sau cauta informati pe googlebig grin

fundabatting eyelashes

| tyana a răspuns:

Cred ca ar fi bine sa mergi cu mama ta la ginecolog pentru o ecografie si sfaturi competente.La inceput, ciclul menstrual este neregulat insa la tine e o perioada de timp prea mare din aprilie pana acum.Nu o sa ti se faca control vaginal pentru ca nu e cazul(daca nu ti-ai inceput viata sexuala si sper ca nu ai facut-o) ci doar ecografie.Multa sanatate!

| Zenithf a răspuns:

Bea ceai de coada soricelului, 1 cana dimineata inainte de masa timp de 1 luna, repeta tratamentul la 3-4 luni. Coada soricelului si alte plante ajuta la reglarea ciclului. Trebuie sa ai grija pentru ca un ciclu neregulat poate duce la alte probleme, cum ar fi chisturile ovariene in cazul in care iti intarzie menstruatia, sau anemia in cazul in care vine prea repede si este prea ambundenta.

| alexeanca a răspuns:

AnnA mergi totusi la ginecolog, asa cum te-a mai sfatuit cineva aici. O intarziere de ciclu de doua luni era ceva normal dar la tine au trecut aproape 9 luni si nu cred ca e totul ok.Sa nu te trezesti cu alte probleme. O ecografie nu strica nimanui si daca ginecologul(medic specializat in astfel de probleme)spune ca totul e bine cu tine, abia atunci poti sta linistita.Am trecut prin ce treci si tu dar mama(medic si ea) m-a dus totusi la ginecolog si mi s-a dat un tratament.Ai grija de tine!