| fllory a întrebat:

Buna tuturor,
Imi poate da cineva mai multe informatii despre cancerul cerebral? Am cautat pe net dar ceea ce caut eu nu prea gasesc. Am nevoie de simptome, tratament si posibilitatea mortii. Daca ma puteti ajuta va rog, nu ezitati. :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Andra1024 a răspuns:

Buna.uite aici un site unde poti afla cate ceva http://www.srccjro.org/revista%20pdf/nr%2022/tumorile%20cerebrale3.pdf sper sa te ajute intr-un fel.

5 răspunsuri:
| MuresanVlad a răspuns:

SIMPTOME
Majoritatea tumorilor cerebrale nu prezinta simptome pana cand nu ating anumite dimensiuni.
Simptomele asociate cu presiunea crescuta asupra creierului, datorata unei tumori, cuprind:
a) cefalee persistenta, care se agraveaza pe parcursul mai multor saptamani si este deseori mai intensa in pozitie culcat.
b) varsaturi, insotite uneori, insa nu intotdeauna, de greturi.
c) convulsii cu debut brusc.
d) modificari inexplicabile ale personalitatii sau capacitatilor mentale.
Simptome ce variaza in functie de tipul si localizarea tumorii cuprind:
e) pierdere brusca a vederii, tulburari de rbire si alte modificari ale simturilor.
f) slabiciune sau paralizie localizata, in special, la nivelul membrelor.
g) tulburari de memorie.
h) pierderea coordonarii sau echilibrului.

PROCEDEE DE TESTARE Sl DIAGNOSTIC
Diagnosticul unei tumori cerebrale incepe printr-un examen fizic si neurologic complet. Tomografia computerizata (TC) si explorarea imagistica prin rezonanta magnetica (MRI) pot localiza si identifica tumorile. Daca recoltarea unei biopsii tisulare este posibila, ea poate confirma sau exclude prezenta celulelor canceroase. Radiografiile si alte analize determina existenta unui cancer localizat in alta regiune a corpului.

TRATAMENT
Atata vreme cat cercetarile in vederea gasirii unei cai de vindecare continua, tratamentul medical conventional anticanceros nu poate fi inlocuit cu nici o alta alternativa accepila. Chiar daca numeroase terapii alternative - aflate in afara medicinei traditionale - pot accentua beneficiile ingrijirilor standard, nici una nu poate vindeca, in mod dovedit, cancerul. Terapiile anticanceroase alternative trebuie sa fie considerate potential ad-juvante, insa nu inlocuitoare, ale ingrijirii conventionale.
MEDICINA CONVENTIONALA
Vindecarea cancerului cerebral depinde de localizarea tumorii si de cat de departe s-a extins aceasta. Progresele chirurgiei asistate de computer permit astazi chirurgilor sa trateze cancere odinioara considerate inoperabile. Oricand este posibil, tumorile cerebrale sunt tratate pe cai chirurgicale. Daca tumora poate fi indepartata, pacientul se poate vindeca complet. Dupa operatie sunt prescrise radioterapia si, uneori, chimiote-rapia, pentru a asigura distrugerea celulelor canceroase izolate ramase. insa unele tumori cerebrale sunt localizate prea profund in creier pentru a putea fi extirpate, fie si numai_ partial, fara a proca leziuni cerebrale grave. In astfel de cazuri, tratamentul este limitat la chimioterapie si o radioterapie perfectionata care tinteste raze laser asupra tumorii. Nici una nu are sanse de a asigura vindecarea, insa ele pot incetini proliferarea celulelor canceroase, pot mentine simptomele sub control si pot prelungi viata pacientului.In cazurile in care vindecarea este imposibila, principalele scopuri ale tratamentului sunt asigurarea unui confort si conservarea functionalitatii neurologice. Pot fi administrate diverse medicamente, precum analgezicele, anticonvulsivantele si corticosteroizii, pentru ameliorarea durerilor, controlul convulsiilor si reducerea edemului cerebral. Deoarece tumorile pot proca deseori leziuni cerebrale reziduale, pacientii pot necesita o terapie de reabilitare fizica sau mentala.
Pentru mai multe informatii despre radioterapie, chimioterapie si alte tipuri de tratamente, Cancerul.

MEDICINA ALTERNATIVA
Chiar daca numerosi pacienti cu cancer cerebral pot face fata activitatilor de zi cu zi, povara bolii si efectele secundare ale radioterapiei si chimioterapie! pot fi, in cele din urma, debilitante. Mai multe terapii alternative pot aduce o usurare a acestor stresuri; printre ele se numara hidro-terapia, atingerea terapeutica, yoga, vizualizarea ghidata, meditatia si biofeedback-ul. Diverse forme de manipulare fizica, inclusiv masajul si reflexologia, pot fi de asemenea de ajutor.

TERAPIA GENETICA
Genele straine-si nu bisturiele sau razele laser-se pot dovedi cea mai eficace arma impotriva cancerului cerebral, daca rezultatele promitatoare ale testelor se confirma. Oamenii de stiinta de la Institutele Nationale de Sanatate sunt in curs de a perfectiona un tip de terapie genetica, susceptibila de a ucide celulele canceroase din creier prin modificarea lor din punct de vedere genetic. Aceasta ingenioasa terapie are ca scop vulnera-bilizarea celulelor canceroase la un medicament cu efect distructiv, ce lasa intacte si neafectate celulele cerebrale sanatoase. La testarea acestei terapii pe sobolani, tumorile au disparut practic la 11 din 14 animale. In primul studiu la om, s-a constatat diminuarea semnificativa a tumorilor la 5 din 8 pacienti, care nu reusisera anterior sa raspunda la tratamentul conventional. Chiar daca sunt necesare testari si perfectionari suplimentare, aceasta noua terapie genetica poate reprezenta o importanta promisiune pentru viitor.

Sper sa nu speriu pe nimenihappy

| razvis a răspuns:

Sper ca inca nu esti mort sper sa te faci bine da nici nu am auzit de canceru asta am doar 12 ani sa te faci bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai cautat pe dracu'! Geme net-ul de informatii, iar tu te caci pe tine postand aiurea. Pune mana si fa un "search" mai amplu! Leneo!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista cancer cerebral pur si simplu. Exista mai multe tipuri de tumori cerebrale, unele benigne, altele cu comportament biologic incert, altele maligne. Daca vrei date, va trebui sa fie mai exacta, sa ne spui despre ce vorbim (meningiom, astrocitom, etc).

| fllory explică:

Kronstadt, uite care-i faza, eu nu am postat aici ca sa imi spui tu mie ca sunt lene sau ca am cautat pe dracu. Mai bine ti-ai controla vocabularul inante sa vi sa imi spui mie ce sa fac. Am dat "un search mai amplu" dar surpriza: nu am gasit ceea ce imi trebuia mie. Da, am gasit anumie lucruri dar nu ce aveam eu nevoie sa stiu. Daca ai ceva in potriva cu ce am scris eu treci mai departe. Aaa da, inainte sa spui ca eu postez aiurea ar trebui sa dai un ochi la postarea tawinking.