| alecsa91 a întrebat:

Buna tuturor,
Mi-am pus un piercing in cartilaj acum o săptămână. Ieri însă, a început să se inflameze, iar urechea e umflata. Mă gândeam prima data să îl scot de acolo, însă nu am făcut-o din doua motive: 1. Am înțeles că nu e recomandat și 2. Durerea e prea mare, iar piercing-ul pare că e "înghițit" de ureche, din cauză că urechea e umflata. Așadar mi-ar fi greu și dureros să îl scot de acolo.

Azi am cumpărat Baneocin unguent. Credeți că va da rezultate? Cât timp oare va mai fi umflata urechea? Sper din suflet sa se retragă umflătura...
Daca aveți alte sfaturi le primesc cu drag.

Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| AnotherGirl a răspuns:

Dacă ți l-ai făcut la un salon de tatuaje și piercing, mergi la ei înapoi. Știu că exista posibilitatea să îți dezinfecteze și curețe locul. Ai respectat toate regulile de igienă și îngrijire pe care ți le-au dat? Sau l-ai făcut singură/cu pistolul?

Dacă cei de la salon nu te pot ajuta, măcar să te îndrume sau cere sfatul medicului de familie. Ideea e că poți ajunge la chirurgie dacă ai ghinionul să se extindă infecția.

Urechea va fi umflată atâta timp cât vei avea infecția, din păcate. sad

| Freya1 a răspuns:

Sunt mai multe cauze.
1. poate sa fie o reacție normala ne mai având pana acum gauri în urechi, si sa fie o inflamație in urma traumstismului.
2. poati sa fi făcut o infecție din cauza personalului salonul, sa nu fi făcut ceva bine acolo.
3.sau,dacă nu ai mai avut pana acum cercei, cel puțin de un metal mai nepretios sa ți se "coaca" cu se spune din cauza materialului.
Corpul meu spre exemplu nu primește altceva in afara de aur, dacă pun un atfel de metal fac puroi.
Mergi pana la medicul de familie măcar, dacă nu își revine.

| ReddY25 a răspuns:

Trebuia sa stai cuminte )))