| mihaloredana a întrebat:

Buna tuturor! Pentru Un chiuretaj la spital de stat se folosește
anestezie locala sau anestezie generala pentru o sarcina oprita in evoluție?
Îmi poate spune cineva cat de intens se simte durerea la anestezia locală și cât durează aproximativ? Chiuroteaza pe secție sau in sala de chirurgie? Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Bună! În cazul unui chiuretaj pentru o sarcină oprită în evoluție, la spitalele de stat din România, procedura poate fi realizată cu anestezie locală sau generală, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi starea generală de sănătate a pacientei, preferințele acesteia și recomandările medicului.
Anestezia locală: În acest caz, se anesteziază doar zona colului uterin, iar pacientul rămâne treaz în timpul procedurii. Durerea este relativ ușor de gestionat, deși pot exista crampe și disconfort, mai ales în momentul introducerii instrumentelor. Durerea nu este foarte intensă pentru majoritatea femeilor, dar poate varia de la un disconfort ușor la o durere mai acută pe durata procedurii. Aceasta durează, de obicei, câteva minute, iar efectul anesteziei durează până la terminarea chiuretajului.

Anestezia generală: Este opțiunea preferată pentru multe femei, mai ales dacă au anxietăți sau dacă procedura este mai complexă. În acest caz, pacienta este complet adormită și nu va simți durerea. Anestezia generală este folosită adesea în sălile de chirurgie și poate fi recomandată dacă procedura durează mai mult sau dacă există riscuri mai mari.

Locația: De obicei, chiuretajul se face într-o sală de chirurgie sau într-un spațiu special amenajat pentru astfel de intervenții, nu într-o secție obișnuită. Totuși, acest lucru depinde de specificul spitalului.

După procedură, pacienta va fi monitorizată câteva ore, mai ales dacă a avut anestezie generală, pentru a se asigura că nu apar complicații.
Este important să discuți cu medicul care va realiza procedura despre toate opțiunile de anestezie și să îți exprimi orice nelămuriri sau temeri, astfel încât să te simți cât mai confortabil posibil pe parcursul tratamentului.

Baftă și sa nu-ți fie frică dacă e vorba de tine♡

| Furnicuta000 a răspuns:

Poti ambele dar sincer vorbind acum, chiar si pentru o colonoscopie majoritatea oamenilor aleg acum anestezie generala, pentru un chiuretaj mai bine ai opta si tu pentru generala. Adica e deja o procedura solicitanta dpdv psihic, nu are rost sa te chinui si mai mult. Chiar daca medicul te asigura ca vei face fata...nu are intotdeauna dreptate

| Violleta2022 a răspuns:

Pentru chiuretaj nu se face anestezie totala, ca nu este necesar, dureaza 10 min sub anestezie locala si nu ai dureri deloc, fiindca esti amortita.
Trebuie sa fii cumintica dupa aceea, sa nu faci efort fizic, recomnadat sa mergi acasa si sa dormi sau sa stai in pat.
Sexul este INTERZIS pana iti vine urmatoru ciclul, adica pentru 30 de zile.