| RoxanaGhost a întrebat:

Buna tuturor! S-a mai confruntat cineva cu atacuri de panica in avion?
Am fost de doua ori cu avionul si acelasi cliseu:Simt o presiune in tot corpul, apoi o greutate in piept, mi se taie respiratia, simt un nod in gat, ma panichez aiurea (realizez ca sunt safe si nu voi pati nimic dar eu tot am starea asta). Frica de a zbura nu o pot numi pentru ca sunt impacata cu ideea, pur si simplu imi apare starea aceasta doar in momentul cand urca.
Aceasta criza (nu stiu cum sa o numesc) dureaza cateva minute si are loc doar in momentul in care avionul se ridica.Nu am probleme pe parcursul zborului, nu am treaba cu turbulentele, ci doar in momentul ala cand se ridica avionul eu am aceasta criza…
Cum as putea scapa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Exista pastile (calmante) pentru cei cu probleme in avion sau in masina /tren /vapor etc.
Mergi la farmaacie si intreaba acoo ce au sau cere de la stewardese, inainte de urcare in avion.

| sierra1 a răspuns:

E explicabil: se numește instinct de autoconservare

| RoxanaGhost explică (pentru sierra1):

Si ce as putea face in privinta asta? Devine foarte enervanta situatia.Sunt constienta ca nu am ce sa patesc si ca voi ajunge in siguranta, dar am aceste stari timp de 5-6 minute cat urca avionul la altitudinea necesara….

| sierra1 a răspuns (pentru RoxanaGhost):

Zboară cât mai des, asta e soluția