| beatricq a întrebat:

Buna tuturor!
Stiu ca poate nu ar trebui sa ma ingrijorez de pe acum dar menstruatia imi intarzie de 4 zile aproape. Sunt in adolescenta si pana acum nu am avut,, probleme", ciclul mi-a fost regulat (29 de zile)
Am fost plecata intr o vacanta recent si acolo am baut cam multa cafea(mai mult nes) si am inotat destul de mult! Credeti ca totuși cafeaua ar avea vreun efect câtuși de puțin? Relatii sexuale si altele n am avut la modul "penis in vagin " doar ce am facut eu,deci presupun ca varianta cu sarcina ar iesi din asta.
Dar faza e ca nici pms nu am avut luna asta. acele simptome inainte de menstruatie,mici dureri,crampe etc pe care le aveam mai mereu
Vreun sfat? Cel mai probabil tot ce pot face e sa astept,insa ma ingrijorez putin(apropo, secretie vaginala inca am, este câteodată dry si cateodata mai vascoasa)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Anaaaamariaa2350 a răspuns:

E normal, pe la 16 ani am ținut o dietă atât de strictă încât mi am dereglat ciclul menstrual foarte tare și mi-a întârziat 1 luna. Nu ai nimic, stai liniștită, pur și simplu ți-ai dereglat rutina zilnică și a simțit o și organismul tău. Abia în apropierea vârstei de 18 ani se reglează ciclul menstrual și chiar și mai încolo mai pot exista diverse tulburări ale acestuia, e perfect normal, organismul e intr o continuă schimbare pe parcursul maturizării. Toate cele bune!?

12 răspunsuri:
| KovacsB a răspuns:

Daca este baiat sa-i pui nume Gligore daca este fata Laruca.

| beatricq explică (pentru KovacsB):

Damn okay o sa tin cont de asta))))

| newaccountbye a răspuns:

În adolescență e normal, poate să îți și lipsească o lună sau să întârzie de la câteva zile până la săptămâni din cauza ca e neregulat și schimbarea de flux, cum ai zis ca ai înotat destul de mult. E din proprie experiență, de fiecare dată când călătoresc se dereglează

| beatricq explică (pentru newaccountbye):

Multumesc mult! Chiar sper sa fie asa

| beatricq explică (pentru beatricq):

Desi am fost in iulie la mare la noi si acolo am facut ceva efort dar totuși mi-a venit ok...

| newaccountbye a răspuns (pentru beatricq):

Stop overthinking plzzz! E ceva normal având în vedere ca ești virgină.

| ninuku a răspuns:

In medie, numai 10 - 15% dintre femei raporteaza ca ciclul lor dureaza exact 28 de zile. Asadar, medicii considera ca o durata normala a acestuia poate varia de la 21 pana la 35 de zile. Prima zi de sangerare este considerata prima zi a ciclului menstrual.

| Ocreștină a răspuns:

Te rog citește : Bibliaortodoxa.ro, Epistola întâia către Corintieni a Sfântului Apostol Pavel, versetele 9 și 10. Spovedește-te și nu mai pacatui, exista iad.

| Ocreștină a răspuns (pentru Ocreștină):

*Corinteni

| beatricq explică (pentru Ocreștină):

Ms man aveam nevoie si de asta