| Ali0606 a întrebat:

Bună tuturor! Sunt disperată îmi este frică să nu am ceva grav la plamani! De o lună m-am lăsat de fumat pentru că:după vreo 2 zile în care am avut dureri în gât, intr-o dimineață am scuipat un mucus roșu care părea a fi din sânge.La 3 zile după ce m-am lăsat de fumat au început să mă doară plămânii în special cel drept.Nu e o durere mare e mai mult o jenă dar e acolo de o lună. Tusea și o ușoară durere in piept specifice renunțării la fumat au trecut după 2 săptămâni, iar acum mai expectorez mucus clar și uneori galben.Am făcut și o rază la plămâni acum 2 săptămâni și m-i s-a spus că nu am nimic la plămâni,decât o bronșită la care nu m-i s-a recomandat tratament.A m-ai trecut o săptămână și intr-o seară m-a luat o durere mare în plămânul drept,care se accentua când încercam să trag aer adânc în piept,a trecut destul de repede a doua zi nu m-ai aveam probleme.În momentul de față singurul simptom care mă supără,este această jenă în plămâni care nu m-ai trece. Întrebarea mea este ce ar trebui să fac?,Poate o bronșită să producă asemenea simptome?,Ar putea fi doamne ferește cancer pulmonar? Nu m-ai știu ce să cred, am fumat aproximativ 6 ani jumătate cam jumătate de pachet la zi și am mai renunțat la fumat cam 6luni pe timpul sarcinii.Am de-abia 21 de ani și un copilaș de 1 an jumătate îmi este foarte frică.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Robert2526 a răspuns:

1. Bronsita aia trebuie tratata, trebuia sa mergi la medicul de familie cu rezultatul radiografiei.Nu este grav, desi posibil sa fie nevoie de tratament mai indelungat acum. Mergi la medic pentru tratament

2.Cancerul pulmonar se vede foarte bine pe radiografie... daca era, il vedeai chiar si tu pe imagine, imposibil sa ratezi asta. Nu ai motive de ingrijorare

| Ali0606 explică (pentru Robert2526):

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Am fost la medicul de familie și a spus că dacă medicul radiolog nu mi-a recomandat nimic nu îmi dă, deși i-am cerut..eu am luat pastile de răceală, siropuri de tuse, ceaiuri, am făcut frecții dar degeaba.

| Robert2526 a răspuns (pentru Ali0606):

Mergi si cere trimitere la pneumologie. Radiologul nu avea cum sa iti ofere tratament pentru bronsita... si schimba medicul de familie

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atentie, bronsita netrata poate duce la penumonie, nu la cancar pulmonar.
Mergi la un medic de plamani sa-ti dea tratamnetul adecvat, ca se agraveaza si faci pneumonie.
Sanatate multa!

| gabicoo a răspuns:

Mergi la un medic.

| Ali0606 explică (pentru gabicoo):

Păi am fost la rază și medicul radiolog mi-a spus că n-am nimic la plămâni decât o bronșită...Voi merge și la un pneumolog dacă situația nu se îmbunătățește curând.

| gabicoo a răspuns (pentru Ali0606):

La pneumolog este cel mai bine să mergi.

| ioana748 a răspuns:

Poti incerca ACC, te ajuta cu fluidizarea expectorației
De asemenea un spray Ventolin eliberează caile respiratorii.
Eu ti-am spus cate ceva din experiența personala, tu trebuie sa mergi la medic pentru o reteta personalizata eventual.

| Ali0606 explică (pentru ioana748):

Mulțumesc mult!

| ioana748 a răspuns (pentru Ali0606):

Cu placere,

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Foarte bine ca te-ai lasat de fumat.
Ai renuntat la fumat pentru ca te-a speriat acel mucus rosu.
Mergi la pneumologie cu rezultatul de la radiologie.
Consuma multe fructe si vitamina C.
Ai grija de tine. Vei fi bine.

| Ali0606 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Mulțumesc frumos! da într-adevăr, m-am panicat foarte tare știind că, expectorația cu sânge este destul de rară și poate indica afecțiuni grave.Am răscolit foarte mult pe google simptomele tuturor infecțiilor respiratorii, durata lor etc.Mi-am făcut foarte mult rău, și am avut o stare de stres continuă văzând multe boli grave.