| AskingAlexandria a întrebat:

Sunt fata am 14 ani, astazi mi-am luat tensiunea si am avut 17 cu 11.Este normala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

La varsta ta, tensiunea normala ar trebui sa fie 10 cu 7.

| Doηηa a răspuns:

Nu.

| Different69 a răspuns:

Da

| prisacarul56 a răspuns:

Pentru varsta ta e o tensiune foarte mare.Ti-ai luat tensiunea cu un aparat profesional, sau cu unul din asta de duzina care se gaseste mai peste tot? Pentru ca cu acest 17 cu 11 te afli deja in zona de hipertensiune arteriala severa pentru varsta ta.Sau poate ti-ai luat tensiunea imediat dupa un efort intens. Daca nu, fuguta la medic ca nu e de joaca deloc.Ai mare grija de tine, cu tensiunea asta nu e de glumit.

| AskingAlexandria explică:

Buna! Am mers la medicul de familie mi-a luat tensiunea am avut-o 16 cu 9 si am fost internata in spitalul Grigore Alexandrescu, in orice caz multumesc.