| ivoryrose73 a întrebat:

Buna tuturor!
Va scriu in speranta ca ma va putea linisti cineva.
Tatal meu, 48 ani, a fost diagnosticat in luna septembrie in urma unui control de rutina, cu nodul pulmonar cu formă neregulata, pe lobul drept inferior al plamanului.
La momentul cand a descoperit, nu a prezentat niciun fel de simptom, pur si simplu a fost descoperit intamplator.
A facut mai multe investigații, inclusiv CT-uri la cap, ficat si restul organelor, toate bune. Bronhoscopii, biopsii, spirometrii. Toate in parametri normali.
In final, toti doctorii l-au sfatuit sa decurga la operatie, pentru a scapa de nodul, deoarece a luat din pripa, ca sa previna complicatiile in viitor. Bun.

S-a operat cu o luna in urma, i-a fost scos lobul unde era nodulul, operatia a decurs perfect, fara complicatii, si s-a recuperat la fel de bine, fara complicatii.

Astazi, am fost sa luam rezultatul histopatologic al nodulului.
Concluzia a fost ca, tatal meu a avut Adenocarcinom pulmonar, cu metastaza.
Insa, ganglionii limfatici, cei care sunt responsabili de răspândirea cancerului, nu prezentau metastaze, ci doar nodulul, care a fost eliminat.

Intrebarea care vreau sa ma linisteasca. Daca tatalui meu i-a fost scos lobul impreuna cu nodulul problematic, nu ar mai trebui sa fie niciun risc, corect? Eu asta nu inteleg. ganglionii limfatici sunt bine, nu au metastaze.
Tatal meu este in continuare bine, se simte perfect. Pana sa consultam doctorul, am vrut sa cer o parere si aici. Multumim!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| darrio2007 a răspuns:

Aici nu ne putem da cu părerea pentru că nu suntem medici. Deci doctorul iti poate spune mai bine.